Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hűsítő citromos-mascarponés torta

Hűsítő citromos-mascarponés torta
Hűsítő citromos-mascarponés torta
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a neten találtam, eredetileg csak mascarponéval írta a recept készítője, de nekem nem volt itthon annyi, mint amennyit írt, így átvariáltam és joghurttal helyettesítettem. Így is nagyon finom lett, a júliusi melegben kifejezetten jólesett:) A citromokat használat előtt alaposan meg kell mosni és szárazra törölni.

hozzávalók / 4 adag

A tortához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a torta alját készítjük  el. Ehhez a kekszet és a vajat/vagy margarint összegyúrjuk, majd belereszlejük egy citrom reszelt héját. Ezt egy kapcsos tortaformába tesszük, a kezünkkel belenyomkodjuk. Amíg a krém elkészül, a hűtőben állni hagyjuk.
  2. A mascarponét és a joghurtot reszelt citromhéjjal és ízlés szerinti cukorral alaposan kikeverjük, majd beletesszük a két citrom levét is.
  3. A habtejszínt habosra verjük, és a zselatinfixet a leírás alapján hozzáadjuk.
  4. A mascarponés és a tejszínes keveréket összekeverjük, majd az egészet a tortaalapra kenjük, és a hűtőben pár óráig állni hagyjuk.
  5. Citromkarikákkal és citromfűvel és/vagy mentával díszítjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 49 843
elküldve: 38
receptkönyvben: 501
elkészítve: 19/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Phoebe80

Mióta szakács: 2012.04.14.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromos kekszsüti, citromos-mascarponekrémes torta, citromtorta kekszalappal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

toth_eni
toth_eni Tue, 2016-06-28 09:40

Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető! A nagy melegben még a sütőt sem kell begyújtani és isteniiiii finom!!! :)) Köszi a receptet!

somitimi
somitimi Sat, 2012-09-08 11:41

Megcsináltam a tortát, igaz hibridnek :) sima piskótát sütöttem hozzá (Mokkatorta recept alapján) és azt töltöttem meg a citromos krémmel. Kollégáim kóstolták akik közül egy lengyel, egy maláj, egy kínai és az ő felesége aki angol. Sikere volt, még azoknál is akik nem szeretik a citromot :) Nem ez volt az utolsó, hogy elkészítettem. Köszi a fincsi receptet

Jomagam
Jomagam Wed, 2012-08-01 12:48

Elkészítettem. A család is és a vendégek is (akiknek készült) nagyon finomnak találták. És mindenki azt mondta, hogy nyáron mást, töményebbet nem is enne szívesen. Köszönöm a receptet!

825
kekszmorzsa 15 dkg
margarin 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
mascarpone 25 dkg
joghurt 175 g
cukor 1 ek
citromlé 2 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
habtejszín 2.5 dl
zselatinfix 1 csomag
citrom 0.5 db
citromfű 0 ízlés szerint