Hűsítő gazpacho recept

Hűsítő gazpacho
Hűsítő gazpacho
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legfrissítőbb nyári leves - a paradicsompucolás kicsit időigényes, de ha igazán érett a paradicsomunk, hamar megvan! ha a hűtőből kivéve nagyon sűrű lenne, nyugodtan adjunk hozzá egy kis vizet.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

spanyol gazpacho
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat megmossuk, és egy éles késsel/kézzel lehúzzuk a héját. Ne dobjuk forró vízbe, hiába gyorsabb úgy, mert ez egy nyers leves.
  2. Kivesszük a magházat, és felkockázzuk. Tálba tesszük. Az uborkát meghámozzuk, felkockázzuk, hozzáadjuk.
  3. Mehet mellé a nagyobb darabokra vágott vöröshagyma és a fokhagyma.
  4. Az egészet turmixgépbe tesszük, és alaposan összedaráljuk. Sózzuk, beleöntjük az olívaolajat és a balzsamecetet, majd jól lehűtjük,. Ha sűrű lenne tálaláskor, kis vízzel higítjuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 518
elküldve: 3
receptkönyvben: 77
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
530 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

148