Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hűsítő gyümölcsös szelet

Hűsítő gyümölcsös szelet
Hűsítő gyümölcsös szelet
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet  valójában tepsis  receptként kaptam a lányomtól ,én változtattam meg poharasra .A képet kicseréltem,de a recept címét viszont nem tudom. Így sokkal könnyebb a tálalás és gusztusosabban is mutat. Érik a sárgabarack, én azzal készítettem. Az ilyen nyári melegben nagyon jólesik ez a sütemény, kellemesen hűsítő.

Én féladagot készítettem,mert mindíg attól tartok,hogy a családnak nem jön be. Készítettem szilvával,almával csokoládés pudingporral,csokiöntettel,tejszínhabbal,meggyel és mindíg más sütinek tűnik.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párszor én is tepsiben készítettem,de  utoljára inkább pohárba raktam. Alulra a főtt dara,gyümölcs,babapiskóta,puding és végén a tejszínhab. Mivel ezt nem lehet szeltelni ,csak lapáttal rárakni a tányérra,ezért gondoltam,hogy sokkal elegánsabban mutat a pohárban.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott gyümölcsöt kockára vágjuk (barack, alma, körte, narancs, stb).
  2. A liter vizet a 20 dkg cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk, majd lassan belefőzzük a búzadarát.
  3. Egy közepes tepsit kiöblítünk vízzel, vagy papírral béleljük ki. A darát elsimítjuk, rászórjuk a gyümölcsöt, bizonyos távolságra nyomkodjuk bele a babapiskótát. Viszont sokkal könnyebb pohárba rakni szépen rétegenként.
  4. A liter tejből a 2 vaníliás pudinggal és cukorral sűrű pudingot főzünk.
  5. Forrón ráöntjük a gyümölcsre, amikor kissé kihűl, a hűtőbe tesszük egy-két órára.
  6. A tetejét bevonjuk csokoládémázzal. Villával óvatosan berácsozzuk, tejszínhabbal tálaljuk.
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 071
elküldve: 2
receptkönyvben: 152
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

babapiskótás-pudingos sütemény, gyümölcsös-pudingos piskóta, piskóta ppudingosan

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

villers
villers Wed, 2012-07-25 22:11

Bocsi, de a 36 x 45-ös az nem a nagy gáztepsi? Csak mert Te közepeset írsz... Vagy akkor most melyik?
Köszi

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2012-07-29 18:46

Én már nem tepsibe rakom,hanem pohárba,így sokkal mutatósabb. Szeletként úgysem lehet vágni,inkább halomba rakni,nekem így nem volt megnyerő.. Ez valójában olyan,mint a puding!

954
őszibarack 1 kg
víz 1 l
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 20 dkg
búzadara 200 g
babapiskóta 10 dkg
tej 1 l
vaníliás pudingpor 2 csomag
cukor 1 ek
habtejszín 2 dl