Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húskrokett

Húskrokett
Húskrokett
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is egy lehetőség arra, hogy mit készítsünk darált húsból.

hozzávalók / 4 adag

A besamelhez

A húskroketthez

ajánlat

Bármilyen köret illik hozzá, de főzelékekhez feltétként is adhatjuk. Ha nem szereti a családban valaki az erőset, akkor hagyjuk ki belőle a paprikát, inkább külön kínáljunk mellé csípős szószt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd felengedjük a tejjel. Folyamatosan keverve, sűrűre főzzük (sűrűbb lesz, mint egy normál mártás). Sózzuk, borsozzuk, beleteszünk késhegynyi szerecsendiót is. Kihűtjük.
  2. A húst összedolgozzuk a tojással, a besamellel, a hagymával, a chilivel és a petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk, majd hosszúkás pogácsákat (rudakat) formázunk vizes kézzel.
  3. Szokásos módon bepanírozzuk, és olajban kisütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 820
elküldve: 5
receptkönyvben: 256
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

chilis fasírt, pikáns húspogácsa

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kittina
Krisztike1 / kittina Thu, 2011-06-30 11:34

Szia! Ma beraktam a receptjeim közé,de lenne egy kérdésem,mivel nagyon jól hangzik a recept.A panírozást a hagyományos módon csinálod?(liszt,tojás,morzsa)Előre is köszönöm a válaszod.Üdvözlettel:Kittina

klivi
klivi / klivi Thu, 2011-06-30 17:43

Szia Kittina,
Igen, ugyanúgy kell panírozni, mint a rántott húst.
Üdv.
Livi

sziszi01
sziszi01 Sun, 2011-05-15 19:10

Szia!
Ma kipróbáltam, nagyon fincsi lett. Köszi a receptet!
Sziszi

1311
vaj 5 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tej 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
darált sertéshús 70 dkg
tojás 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
póréhagyma 1 db
0 ízlés szerint
citrombors 0 ízlés szerint
chili 1 db
finomliszt 1 bögre
tojás 1 db
zsemlemorzsa 1 bögre
napraforgó olaj 3 dl