Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsleves darált húsból

Húsleves darált húsból
Húsleves darált húsból
95 perc / előkészület: 35 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Új esztendő, január és hideg. Eredmény: levest kell főzni, jó meleget , finomat és laktatót. :-)

Nagyon szeretjük a húslevest, most egy gyorsabb, és általunk nagyon szeretett változatát készítettem el. Ez a mennyiség nekünk két napi leves,( nagyon nagy kedvencünk! ) ,- de vendégváráskor is szívesen készítem.

Kiskocka tésztával tálalom. Sikere van. :-)

Ennyi a történet.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

A húst a saját maga által kiadott kevés kis zsíron átpirítjuk gyorsan,fehéredésig, így  nem teljesen nyersen kerül bele, tehát nem lesznek összeragadva a húsdarabok a főzendő levesbe.

Én így tanultam.

A sok zöldség és a sok fűszer nagyon finom ízt ad a levesnek, és a színe is szép lesz.

Tehetünk bele ha van otthon (mirelit), kertünkben ( jó időben!! ,nyáron, ősz elején)) , vagy mert kedvünk van  hozzá és szeretjük:  kelbimbót,karfiolt, brokkolit,  kelkáposztát is, (óvatosan tegyük bele a vége fele, (kb.:20 perc), mert szétfőhetnek), ezek bármelyikét belefőzve viszont:  ne szedjük ki, tálaljuk fel. :-)

A végén, a burgonya bekerülésekor sózni kell, mert a burgonya tulajdonsága, hogy "megeszi" az ételből a sót. Feltétlenül ajánlom a kóstolást. A végén a kiszedett hagyma-paprika-paradicsom-zöldfűszerek  mellett, aki nem szereti, kiszedheti a zellergumót és a karalábét is, esetleg zöldséget, nem mindenki látja a tányérján szívesen. Az ár kb. megállapított, attól függ, mikor és honnan van a hús (saját vágás-e), és a zöldségek is saját termések-e, vagy veszem.

Ezt a levest, én mindig kiskocka tésztával tálalom. A tésztát hagyjuk külön kis fazékban, és csak akkor szedjük a levesbe, ha tálaljuk, szedjük és esszük, különben hamar felszívja a leves levét.

Érdemes kipróbálni, finom. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden zöldséget megpucolunk, és hosszabb hasábokra vágjuk, a burgonyát nagy kockákra.
  2. A darált húst a fazékba tesszük, és közepes lángon, keverés mellett, fehéredésig pirítjuk. A tűzről levesszük, és beletesszük a tisztított zöldségeket, paradicsomot és paprikát, hagymákat, zöldfűszereket, fűszereket, és felöntjük vízzel, elkeverjük és feltesszük főni.
  3. Közepes lángon fő, amikor elkezd forrni, a tüzet kicsire vesszük alatta, fedőt teszünk rá, és a forrástól számított kb 80 -90 percig gyöngyözve, lassan forralva megfőzzük (párszor kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsük azzal, amilyen fűszert hiányolunk belőle, függ a főzési idő a gáztűzhelytől, ha kell, még adjunk 10 percet rá).
  4. Amikor minden megfőtt, beletesszük a közepesre kockázott burgonyákat és a zöldborsót, ekkor adjunk hozzá sót, (mert a burgonya az eddig beletettből el fog venni), és kb. 20 perc alatt megfő a belerakott kétféle zöldség. Ha megfőtt és ízre is finom, kikapcsoljuk és kész van.
  5. Kis lábasban sós vizet forralunk, amiben a levestésztát kifőzzük, leszűrjük, és a leves levéből szűrünk rá, elkeverjük, tálalunk.
  6. A levesből a paradicsom és paprika, valamint hagyma, és zöldfűszerdarabokat kiszedjük, és a többit egy levestálaló edénybe szedhetjük, belemerjük a tésztát, elkeverjük, és asztalra téve kínálhatjuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 35 288
elküldve: 10
receptkönyvben: 205
elkészítve: 13/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált húsos leves, zöldborsós-darált húsos leves, húsleves darált húsból kockatésztával

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nette
Nette Wed, 2018-08-22 18:43

Szia!
A kedvenc levesem, anyukám sűrűn elkészítette és pontosan így főzöm én is. Szerintem a legjobb és sokan nem ismerik! :)

vending
vending Fri, 2013-09-06 13:55

Szuper ez a recept !!
A húslevest mindenki szereti ,de a főtt hús és a zöldségek valahogy mindig megmaradnak .
Mióta ilyen húsleves is készül a konyhámba nincs ilyen gondom :-) .
Ami viszont meglepő ,hogy senki nem válogatja ki a zöldségeket ,hogy ezt szeretem ezt meg nem .
Üdv Kata

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-09-13 08:22

Kedves vending-Kata!

Nagyon -nagyon örülök, hogy ízlik a leves, és hogy a látványossága ellenére, a zöldségek sem okoznak gondot, még el is fogynak, ez nagyon jó!! :)
Sokszor készítem a levest így, vasárnap, gyorsabban kész van, és másabb jellegű, de mégis húsleves íze van. :D / persze nem maradnak ki : a sertés velőscsont, karajcsont, tarja, lapocka, vagy tyúk,csirke, esetleg pulykaszárny,pulykanyak, stb.....levesek sem /
Remélem, még sokat készíted. :)

Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-02-05 21:34

Kedves Sziszó1113!

Nagyon örülök neki:-))
Kedves egészségetekre. :-)
Hideget bíró jó és szép hetet kívánok Nektek is!
Már ha tudunk közlekedni ebbe a nagy hidegbe:-(((
Éva-Anyóca

Sziszó1113
Sziszó1113 Sun, 2012-02-05 20:24

Kedves Éva!
A leves nagy sikert aratott az egész családban,nagyon ízlett mindenkinek! Kedves párom szavaival élve:"felkerült AZ ÉTLAPRA!"
Köszi! Üdv: Szilvi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-02-05 14:26

Kedves Sziszó1113!

Mit szólt a család, ha már Neked ízlett??
A nagy főpróba után. :-)
Megírod? :-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-02-05 14:25

Kedves Sziszó1113!

Remélem, hogy az illat és szín után, az íze is jó lesz a levesnek, -nagyon jó étvágyat kívánok hozzá az egész családnak !! :-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

Sziszó1113
Sziszó1113 Sun, 2012-02-05 13:03

Drága Éva!
Igaz egy hét csúsztatással,de elkészült ez a mennyei leves!A sok zöldségtől és fűszertől csodálatos színe,és íze lett!Mindjárt kezdődik a főpróba-az éhes család! :-) Mégegyszer köszönöm!
További szép napot! Szilvi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-01-26 15:25

Kedves Ergo!

Hú, igaz,volt egy-két alkalommal készítve itt is, azzal is nagyon finom:-))))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

Ergo
Ergo Thu, 2012-01-26 13:02

Kedves Éva!
Én is szoktam ezt a remek, isteni finom levest főzni, én frissen reszelt tésztát főzök bele.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-01-25 23:27

Kedves mannika1!

Örülök, hogy tetszik, és el fogod készíteni.:-))
Remélem, hogy élvezni fogod az elkészítést ,és a végeredményt is, -megéri, nagyon finom:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

mannika1
Mannika / mannika1 Wed, 2012-01-25 23:21

Soha nem jutott eszembe darált húsból levest főzni. Így olvasva tetszik, és ki fogom próbálni.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-01-25 23:07

Kedves Edit!

Igen, köszönöm szépen, belejött, :-))).
Néha rosszkor szólok neki, nem tud azonnal jönni, és akciózok, mint most elvettem a gépet.
Máskor kiveszi a kezemből, most azt mondta, próbáld meg, és:
- ezt kivételesen én fényképeztem, a férjem szerint jól sikerült.:-)
De nagyon ügyes , Ő a hivatalos fotósom, :-))) , ez nekem csak a harmadik fotóm volt.:-)

Unokatesóm unokája másfél hete otthon van, az a picurka, akiről írtam, jól van szerencsére, már otthon erősödik.:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Wed, 2012-01-25 22:59

Kedves Éva -Anyóca ! Egyre jobb fotókat csinál a fiad:)) Guszta a képen a leves:)) Biztos finom is:)) Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-01-25 22:39

Kedves Koszider!

Én is anyumtól, és az ő testvéreitől tanultam, láttam, anno...érdemes volt megtanulni.:-)))
Nagyon finom a végeredmény.:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-01-25 22:37

Kedves Sziszó1113!

Sajnos már elfogyott:-)
Szerintem érdemes kipróbálni, persze mindenből annyi mennyiséget, ahány főre készíted el, de érdemes a sok zöldségfélét belefőzni, mert nagyon finom ízt ad neki.:-))
Remélem, hogy sikerülni fog! :-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-01-25 22:35

Kedves lorka!

Nagyon köszönöm, igazán kedves vagy. Finom is, a sok darált hús és a sok zöldség miatt.:-))

Paszternákot mi ültetni szoktunk,- amúgy egy nagyon jó Zöldséges-Gyümölcsös Boltból szoktuk venni, ha véletlenül nincs, vagy már elfogyott. :-)
Remélem, hogy sikerül beszerezni:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-01-25 22:32

Kedves csikipi!

Nagyon szépen köszönöm, és nagyon finom is.:-))
Szép közelgő hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Koszider
koszider / Koszider Wed, 2012-01-25 21:15

Kedves Éva!
Magamtól sose jutott volna eszembe darált húsból levest főzni! Pedig micsoda jó ötlet és milyen gyönyörű a végeredmény! Köszönöm!
Koszider

Sziszó1113
Sziszó1113 Wed, 2012-01-25 20:43

Kedves Éva!
Ez nagyon jól néz ki! KÉREK BELŐLE!!!!!!!!!!
Mentve a recept,hétvégén sorra kerül!
Köszönöm! Szilvi

601
sertéscomb 60 dkg
sárgarépa 8 db
fehérrépa 8 db
pasztinák 3 db
zeller 1 közepes db
karalábé 1 közepes db
zöldpaprika 2 db
paradicsom 2 db
zellerlevél 5 db
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 6 gerezd
burgonya 5 db
babérlevél 1 db
négyszínű bors 1 teáskanál
mustármag 1 kk
szerecsendió 1 kk
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
zöldborsó 50 dkg
víz 4 l
leveskocka 2 db