Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsleves Eszti reform konyhájából

Húsleves Eszti reform konyhájából
Húsleves Eszti reform konyhájából
120 perc / előkészület: 20 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zöldséglevest szerettem volna, aztán a fagyasztóban turkálva kezembe akadt egy adag levescsont... azóta is így készítem :-)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Egy finom pogácsával önmagában is fogyasztható főételként. Ajánlom hozzá 2 korábbi pogácsa receptem: Lencsepogácsa és Reform hajtogatott krumplis pogácsa

Jó étvágyat! :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nagyjából 5,5 literes lábasban zsiradékon megpirítjuk a lisztet, majd lehúzzuk a tűzről. Hozzákeverjük a fűszerpaprikát, és felengedjük vízzel. Beletesszük a levescsontot, és ha szükséges, öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje.
  2. Kapcsoljuk magasabbra a fokozatot, majd ha felforrt, vegyük le annyira, hogy csak gyöngyözzön. Főzzük így egy órát. Közben szedjük rózsáira a karfiolt, a többi zöldséget pedig hámozzuk meg, és aprítsuk fel akkorára, amekkorára szeretnénk. Én szeretem vastagabbra szeletelni, mint egy hagyományos húslevesbe.
  3. 1 óra elteltével adjuk hozzá az összes zöldséget (a petrezselyem zöldjét is), és öntsünk hozzá annyi vizet, amennyi ellepi. Fűszerezzük, majd főzzük tovább nagyjából 30-40 percet, amíg a zöldségek megpuhulnak. (Tálalás előtt a csontot kivesszük a levesből.)
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 106
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Eszti reform konyhája

Mióta szakács: 2017.11.24.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csontleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

132
sertéscsont 500 g
sertészsír 3 ek
finomliszt 3 csapott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
karfiol 1 kis db
karalábé 2 közepes db
petrezselyem 3 szál
sárgarépa 2 nagy db
0 ízlés szerint
ételízesítő 1 teáskanál
víz 2.5 l