Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsleves-pástétom

Húsleves-pástétom
Húsleves-pástétom
125 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám mindent újrafelhaszbáló receptkreációja. Még nem sikerült eldöntenem, hogy azért jobb, mert a "mellékterméke" révén van alaplé a mélyhűtőben, vagy azért érdemes előre alaplevet főznöm, hogy annak a "mellékterméke" pástétomként reinkarnálódjon. Midegy is, tiszta haszon.:)

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A továbbiakban

ajánlat

A nap minden szakaszában elvagyok vele, kis rozskenyérrel és friss zöldséggel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk (nem kell felvágni). A csirkemellet kockázzuk (nem kell apróra).
  2. A leveshez valókat feltesszük főni, forrástól számított 45 percig gyöngyöztetjük.
  3. Ha minden atopuha lett, elzárjuk alatta a gázt, leszűrjük, a fűszereket eltávolítjuk (legegyszerűbb teatojásba tenni az egészet, akkor könnyedén kiszedhető egyben).
  4. A levet bedobozoljuk, lehűtjük, fagyasztjuk, és örülünk, hogy legközelebb van alaplevünk, és nem kell kockázni.
  5. A húst és a zöldségeket aprítóba tesszük, és hagyjuk kicsit dolgozni a gépet. Nem kell nagyon pépesnek lennie, elég, ha jó darabos.
  6. Sózzuk, beleszórjuk a kakukkfüvet, a provence-i fűszert, ráöntjük a deci tejszínt.
  7. Egy serenyőben kiolvasztjuk a kockára vágott szalonnát, és hozzáöntjük a zsírt (a sült szalonnát, ha senki nem látja, kenyérrel bekapkodjuk). Ez a lépés kihagyható, ha combbal dolgozunk, de a csirkemell elég száraz tud lenni.
  8. Hozzátesszük a két tanál tejfölt, a tojásokat, és a két kanál kukoricalisztet. Az egész masszát jól összedolgozzuk, és vajjal kikent, liszttel / zsemlemorzsával kiszórt püspökkenyér-formába öntjük, lefóliázzuk.
  9. Egy magas falú tepsibe forró vizet öntünk, és beleállítjuk a püspökkenyér formát, úgy, hogy kb. a massza 2/3-ig érjen a víz a külső tepsiben.
  10. 200 fokta előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Hústűvel ellenőrizzük, ha már nem ragad rá semmi, akkor kivesszük a vizes tepsiből, levesszük róla a fóliát, és 10 percre visszatesszük.
  11. Megvárjuk, míg kihűl, kiborítjuk, és szeleteljük. Hidegen, másnaposan még sokkal jobb.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 260
elküldve: 2
receptkönyvben: 204
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

zöldséges-csirkemell pástétom, csirkés-zöldséges pástétom.

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

EdesMindegy
EdesMindegy Sun, 2013-02-03 20:51

"(a sült szalonnát, ha senki nem látja, kenyérrel bekapkodjuk)"

Szívemből szóltál, mintha magamt látnám! :)
Köszönöm szépen a receptet, elmentettem.:)

Ivi
Ivi Thu, 2011-04-14 16:51

Szia! Nagyon tetszik a recept, és a leírása is, nagyon jót nevettem a "sült szalonnát, ha senki nem látja" dolgon! Szép napot! :)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2011-04-14 17:37

Kedves Ivi!
Örülök, hogy tetszik, annak meg pláne, ha megnevettettelek!
Szép napot!
Üdvözlettel:
Nóra

öregnémber
öregnémber Thu, 2011-04-14 16:28

Dacota Kedves, ki legyen másnapos, én vagy a pástétom? Biztosan meg fogom csinálni, mármint a pástétomot :) , köszönöm a receptet, mentve
Üdv: Zsuzsa

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2011-04-14 17:36

Kedves Zsuzsa!
A pástétomot még csak akkor ettem, mikor ő volt másnapos. De biztos, hogy ha egyszer úgy lesz a hűtőmben, hogy én is az leszek, feltámadok tőle. Végül is, húsleves az alapja :) Örülök, hogy tetszik.:)
Szép napot!
Üdv:
Nóra

adel659
adel659 Thu, 2011-04-14 15:36

 Ki fogom probálni biztos finom lehet.köszi.Üdv.Adél

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2011-04-14 17:31

Kedves Adél!
Örülök, hogy tetszik, remélem ízleni is fog.:)
Szép napot!
Üdvözlettel:
Nóra

403
csirkemell filé 1 db
burgonya 1 db
zeller 1 kis db
karalábé 1 kis db
újhagyma 1 közepes db
sárgarépa 2 nagy db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
fekete bors 5 szem
szegfűszeg 2 db
babérlevél 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
főzőtejszín 1 dl
tejföl 2 ek
tojás 3 db
finomliszt 1 evőkanál
vaj 1 ek
petrezselyem 1 csokor
kakukkfű 2 kk
provence-i fűszerkeverék 1 kávéskanál
kukoricaliszt 2 evőkanál
füstölt szalonna 5 dkg