Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsleveskocka pistitől

Húsleveskocka pistitől
Húsleveskocka pistitől
260 perc / előkészület: 20 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valahogy mindig sajnáltam a sok kidobott zöldség "hulladékot". Így kitaláltuk a kollégáimmal ezt a receptet, persze így némiképpen spóroltunk is, elkerültük a sok E-t, és még a rengeteg színezőt, ízfokozót, tartósítószert, miegymást.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Bármilyen étel ízesítéséhez használhatjuk, akár más ételízesítő vagy leveskocka helyett is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mindent alaposan kefével mosunk le. A tisztításkor keletkezett pucolékokat szépen összegyűjtjük egy edénybe. A krumplihéjat nem, mert az mérgező! Minden zöldséglevelet, hagymahéjat, és mindent (paradicsom, paprika stb...). A sokféle anyag a főzés végén nagyon jó ízt fog adni.
  2. Vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, és az egészet szép lassan megfőzzük. (Én még olcsó csontot is szoktam belerakni.)
  3. Mikor a csontok jó alaposan kifőttek, akkor leszűrjük, majd az egészet visszatesszük főni.
  4. 10 liter levet 1, illetve 0,5 literre forralunk. Mikor készek vagyunk, jégkockatartóba öntjük, és kihűlés után fagyasztóba tesszük.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 528
elküldve: 1
receptkönyvben: 71
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

kulcsarpisti

Mióta szakács: 2012.07.17.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: befőttek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: fűszerek házilag
hasonló kategóriák: befőtt, télire, kompót

egyéb elnevezések

leveskocka, házi leveskocka, házi ételízesítő

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Sat, 2015-02-07 02:31

Az ötlet zseniális! Viszont én nem bírnám ki, hogy ne egyem meg, rajongok a csontlevesért. :)

ildiko.regina
ildiko.regina Sun, 2013-10-27 18:39

Azt hiszem, ezt nem teljesen értem ... vagy mégis? Addig kell forralni, amíg 10 literből 1 liter lesz? Így gondolod? Mert ha nem, akkor nem értem! :)
Köszönöm válaszod: Ikó

80
vöröshagyma 2 nagy db
fokhagyma 2 közepes fej
sárgarépa 4 nagy db
petrezselyem 4 szál
paradicsom 3 közepes db
paprika 3 közepes db
zeller 1 közepes db
gomba 4 közepes db
karalábé 1 közepes db
levescsont 1 kg