Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsmentes scsí

Húsmentes scsí
Húsmentes scsí
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A scsí egy orosz káposztaleves, aminek 1000 változata van, ez egy amolyan "gyors", húsmentes verzió, amit ősszel és télen összedobhatunk a hűtő tartalmából.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Főzhetünk bele bármilyen húst, leginkább marhával vagy sertéssel készül. Húsmentesen csak a legszegényebbek készítették, én viszont nem voltam húsevő kedvemben. Az olívaolaj nem egy tipikus orosz alapanyag, úgyhogy ha valaki autentikusabbat akart, nyugodtan készítse zsírral vagy szalonnával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztást átmossuk (ha kell). 1-1,5 dl alaplevet ráöntünk, hozzáadunk 2 kanál paradicsompürét, a babérlevelet, és lefedve, kis lángon egy jó órát főzzük.
  2. Közben a répákat gyufaszál vastagságúra vágjuk. Ha gyorsítani szeretnénk a folyamaton, nagy lukú reszelőn is lereszelhetjük. A hagymát apróra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
  3. Az olajat felmelegítjük, megfuttatjuk rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a répákat. 10-15 percig pirítjuk, majd a leveshez adjuk. Ráöntjük a maradék alaplevet, beletesszük a gombát.
  4. Lefedve közepes lángon még 10 percig főzzük. Rászórjuk a kaprot.
  5. Tejföllel, maradék kaporral megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 41 433
elküldve: 16
receptkönyvben: 618
elkészítve: 40/40
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

orosz leves, káposztaleves oroszosan

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

starla92
starla92 / starla92 Tue, 2015-01-06 01:51

Helló! Megfőztem, mivel nálunk mindenki nagy húsevő ezért felturbóztam némi kolbásszal, nagyon finom lett! Köszönet a receptért!
Csak annyi, hogy kihagytad a receptből a só és a bors hozzáadásának idejét, annyira tartottam a recept leírását, hogy majdnem el is felejtettem fűszerezni (végül eszembe jutott a gomba beleszeletésekor). (:

111
savanyú káposzta 50 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
babérlevél 3 db
zöldség alaplé 1 l
gomba 4 közepes db
sűrített paradicsom 2 ek
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
kapor 10 szál
tejföl 5 ek
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 1 ek