Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsmuffin lilahagyma chutneyval és karfiolpürével

Húsmuffin lilahagyma chutneyval és karfiolpürével
Húsmuffin lilahagyma chutneyval és karfiolpürével
105 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy receptversenyen első helyezést értem el vele :) A szüleim nagy kedvence lett, érdemes kipróbálni ;)

hozzávalók / 4 adag

A húsmuffinhoz

A lilahagyma chutney-hoz

A karfiolpüréhez

ajánlat

Opcionális a kenyér.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst ételízesítővel, kevés sóval, frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, oregánóval, bazsalikommal és egy kávéskanál pirospaprikával ízesítjük. Hozzáadunk egy fél fej felaprított lilahagymát.
  2. A karfiolt rózsáira szedjük, enyhén sós vízben puhára főzzük (kb. 4-5 perc).
  3. Egy muffin-sütőformát kibélelünk szeletelt baconnal úgy, hogy a szalonna túllógjon a mélyedéseken. Mindegyik formába 1 púpos evőkanálnyi húsmasszát nyomkodunk. Az összes tetejére egy pici karfiolrózsát, majd reszelt füstölt sajtot teszünk, aztán ismét egy fél evőkanálnyi hússal fedjük be. Végül betakarjuk a hús-muffinokat a bacon lelógó végeivel. 180 fokon kb. 1 órát sütjük.
  4. A karfiolrózsákat leszűrjük, sózzuk, borsozzuk, és burgonyatörővel összenyomkodjuk őket, majd egy lábosban a maradék reszelt sajttal összemelegítjük (a sajt megolvad benne, és összetartja a pürét).
  5. 2 fej lilahagymát feldarabolunk úgy, hogy a hagyma a szálaira essen szét. Egy lábosba szórjuk, öntünk alá kevés vizet, sózzuk, egy fél evőkanál cukorral és balzsamecettel ízesítjük, és 15 percig üvegesre pároljuk (ha kell, pótoljuk a folyadékot). A megsült húst tányérra tesszük, a karfiolpürével és lilahagyma-chutneyval körítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 916
elküldve: 1
receptkönyvben: 89
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Eszti1324

Mióta szakács: 2014.01.05.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

baconba göngyölt húspogácsa muffin sütőben sütve, fűszeres húsmuffin, darált húsos muffin

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kosstobor
kosstobor Thu, 2014-01-23 13:33

Kedves Eszti!
Gratulálok, ez az étel nagyon jól néz ki, biztosan nagyon finom is. Elmentettem és kifogom próbálni.Üdv.

477
darált sertéshús 300 g
ételízesítő 0 ízlés szerint
2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 kávéskanál
bacon 12 szelet
füstölt sajt 50 g
lila hagyma 0.5 közepes db
lila hagyma 2 közepes db
cukor 0.5 csapott ek
balzsamecet 2 ek
ételízesítő 2 teáskanál
víz 1 dl
0 ízlés szerint
karfiol 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt sajt 50 g