Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos batyu Mara konyhájából

Húsos batyu Mara konyhájából
Húsos batyu Mara konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom húsos étel. Egy szakácskönyvben találtam rá erre a receptre, és úgy megtetszett, hogy azonnal elkészítettem, és nem kis sikerrel.

hozzávalók / 6 adag

  • 50 dkg darált hús
  • 15 dkg  juhtúró
  • 30 dkg főtt burgonya
  • 2 ek étolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 cs réteslap
  • 1 cs petrezselyem
  • őrölt bors
  • kakukkfű (kevés)
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl húsleves alaplé
  • olaj a réteslap kenéséhez
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát apróra vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, kevés kakukkfüvet adunk hozzá, ráöntjük a leves alapot, és a húst puhára készítjük.
  3. Amikor a hús puha, hozzáadjuk a főzött krumpli kockákat.
  4. A túrót a fele tejföllel kikeverjük, beletesszük az aprított petrezselymet, és a kihűlt hússal összekeverjük.
  5. A réteslapokat szétszedjük, és olajjal lekenjük. Kettőt teszünk egymásra, majd négyfelé elvágjuk. A közepébe egy-egy kanál tölteléket teszünk, és összefogjuk batyu formára a végeit.
  6. Tejföllel lekenjük, és 180 fokon szép pirosra megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x34 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 188
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mara

Mióta szakács: 2013.05.28.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

darált hússal töltött batyu, batyu hússal töltve, batyu réteslapból darált húsos töltelékkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

shalafi
shalafi Sat, 2016-01-02 13:17

Szerintem szuper recept, én most készítem másodszor!Köszönöm!