Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos béles

Húsos béles
Húsos béles
95 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Laktató finomság a családi receptarchívumból, amit bátran ajánlok kipróbálásra!

hozzávalók / 4 adag

tésztához

töltelékhez

tetejére

ajánlat

A megmaradt tésztát tojásfehérjével megkenve és sajttal megszórva kisüthetjük sajtos rúdnak.

Szólj hozzá!

elkészítés

tésztához

  1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzátesszük az élesztőt, a sót, a tojások sárgáját és a tejfölt. Hólyagos, sima tésztát gyúrunk belőle. Két cipóra osszuk a tésztát, de az egyik nagyobb legyen a másiknál!
  2. A cipókat egymás után vékonyabb lappá nyújtjuk, majd vízszintes és függőleges irányban hajtogatjuk kétszer, 30-30 perces időközönként. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket.

töltelékhez

  1. Vajon aranybarnára pirítjuk a felaprított hagymát. Ezután hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a darált húst, és alaposan összesütjük. Sózzuk és borsozzuk. A tűzről levéve kihűtjük.
  2. Amíg hűl a hús, addig tejbe beáztatjuk a kenyeret, majd kinyomkodva a húshoz adjuk. Ezután megszórjuk szerecsendióval, finomra vágott petrezselyemmel, és alaposan összedolgozzuk a tojássárgájával.
  3. A nagyobbik tésztát kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy vajjal kikent kapcsos tortaformát (22 cm átmérőjű), belesimítjuk a tölteléket. A másik tésztalapot kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, és kivágunk belőle egy tortaformához illő tésztakarikát. Ezzel betakarjuk a tölteléket, és a tésztaszéleket visszahajtjuk. A közepébe egy hústűvel lyukat fúrunk.

tetejére

  1. A tésztát megkenjük tojásfehérjével, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Kihűtve, nagyon langyosan, szinte hidegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 385
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
423 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsos pite, darált húsos pite, fűszeres sertéshúsos pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1225
finomliszt 40 dkg
vaj 20 dkg
tojássárgája 3 db
tejföl 3 ek
friss élesztő 2 dkg
1 kk
darált sertéshús 50 dkg
kenyér 10 dkg
tej 2 dl
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 1 gerezd
vaj 3 dkg
1 kk
fekete bors 1 kk
szerecsendió 3 késhegynyi
petrezselyem 1 csokor
tojássárgája 1 db
tojásfehérje 1 db