Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos burek SüniSütitől

Húsos burek SüniSütitől
Húsos burek SüniSütitől
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötletet még a görögországi nyaralásunkból merítettem ehhez a recepthez, ugyanis első este ezt kaptuk vacsorára előételként, csak túrós változatban. Én gondoltam egyet, és kis utánaolvasás után elkészítettem ezt, az eredetileg török ételt egy húsos gombás változatban, íme.

hozzávalók / 4 adag

Töltelék

Tetejére

ajánlat

Túrós tejfölös töltelékkel is kínálhatjuk sósan.

Szólj hozzá!

elkészítés

Töltelék

  1. A hagymákat megtisztítjuk és felkockázzuk, a gombát megpucoljuk és felszeleteljük. A vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd ekkor adjuk hozzá az őrölt paprikát és a fokhagymát, amit kicsit megfuttatunk. Ráöntjük a darált húst, és fehéredésig sütjük, ekkor jöhet rá a gomba, amivel együtt addig melegítjük az egészet, míg kicsit össze nem esik a gomba. Sóval, borssal, mustárral és kakukkfűvel ízesítjük.
  2. Egy nedves konyharuhára terítünk ki két egymásra helyezett lapot (vízzel meg is spriccelhetjük), és ezen egyenletesen elterítjük a húsos keverék egynegyedét, ezalatt a többi lapot nedves ruhába csavarva tároljuk. A hússal beterített lapot óvatosan rúd formába feltekerjük, majd egy sütőpapírral bélelt torta vagy piteformába helyezzük úgy, hogy középről indulva egy csiga formát kezdünk el kialakítani, vigyázva, nehogy eltörjön. A többi réteslappal ugyanígy járunk, és egymáshoz illesztve növeljük a csiga formát.

Tetejére

  1. Mikor mindegyikkel elkészültünk, előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és a tejszínnel elkevert tojással megkenjük a töltött réteslapok tetejét. Így dugjuk a sütőbe, és addig hagyjuk bent, míg szép aranybarnára nem sült a teteje. Nagyon laktató és különleges. Tálalásnál tortaszeletekhez hasonlóan vágjuk fel, és így kínáljuk. Előételként vagy főételként is megállja helyét.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 18 921
elküldve: 3
receptkönyvben: 101
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: burek
hasonló kategóriák: buci, pita, croissant, kifli, hamburger-buci, briós, perec, zsemle, édes leveles, bagel

egyéb elnevezések

burek hússal töltve, gombás-húsos burek

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

471
réteslap 8 db
darált sertéshús 50 dkg
csiperkegomba 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
füstölt pirospaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
mustár 2 ek
főzőtejszín 1 dl
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint