Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos burgonyagombócok

Húsos burgonyagombócok
Húsos burgonyagombócok
90 perc / előkészület: 40 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor általában gombócfőzésbe kezdek, klasszikus túrós vagy szilvásgombóc kerül az asztalra, most egy kicsit újítottam a régi gombócokon.

hozzávalók / 5 adag

A töltelékhez

A tésztához

ajánlat

Aki szereti a csípőset, tehet bele egy kicsi chiliport.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk kockára, és sós vízben főzzük meg. Mikor megpuhult, szűrjük le, és még melegen törjük át krumplinyomóval. Hagyjuk kihűlni.
  2. A töltelékhez vágjuk a hagymát apróra, és dinszteljük meg az olajon. Adjuk hozzá a darált húst, és ízesítsük a fűszerekkel.
  3. Adjuk a lisztet, a vajat, és a tojást a kihűlt burgonyához, és gyúrjuk tésztává.
  4. Lisztezett deszkán nyújtsuk 1 cm vastag téglalappá, majd vágjuk 15 egyforma részre. Mindegyik négyzet közepére tegyünk a töltelékből, majd a tészta széleit ráhajtva, formáljunk gombócokat.
  5. Bő, forró olajban süssük aranybarnára. Forrón tálaljuk. Kínálhatunk mellé snidlinges tejfölt.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 808
elküldve: 2
receptkönyvben: 126
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Noémilau

Mióta szakács: 2012.01.17.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hússal töltött burgonyagombóc, darált húsos burgonyagombóc, húsos gombóc

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vandre74
Vandre / vandre74 Sun, 2012-07-08 13:48

Nagyon ötletes ,tetszik nekem is a recepted,hétvégén énis kipróbálom:))Szép Napot!!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-07-06 11:04

Nagyon köszönöm, finomnak látom, olvasom, és még laktató is..:-))
El fogom készíteni..-))
Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

Noémilau
Noémilau / Noémilau Thu, 2012-07-05 18:10

Szerintem érdemes egyszer kipróbálni, én tejfölbe tettem metélőhagymát és egy kicsi majonézt. Olyan jól lehet tunkolni. Remélem ízleni fog.
További szép napot: üdv: Noémi

Milumano
Milumano / Milumano Thu, 2012-07-05 16:49

Ehhez Én valami mártás szerűséget eltudnánk képzelni...De vajon milyent?!Nagyon tetszik ez a recept.Olyan receptet már láttam ahol kifőzik a gombócokat de sültet nem.

903
darált sertéshús 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
burgonya 50 dkg
finomliszt 25 dkg
tojás 1 db
vaj 5 dkg
napraforgó olaj 3 dl