Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos burgonyapüré

Húsos burgonyapüré
Húsos burgonyapüré
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig csak süteményeken szoktam meg a tojásfehérje habot. Ez a kombináció számomra új dolog volt. Szeretek mindenfélét kipróbálni, ez által tud csak gyarapodni a recept gyűjteményem. Nekem saláta helyett volt párolt savanyú káposztám, azzal tálaltam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük a vizet, összetörjük, hozzáöntjük a tejet, és simára keverjük.
  2. A tojássárgákat elkeverjük a tejföllel, a tojásfehérjéből vert kemény habbal, végül az apróra vágott sült hússal vagy sonkával, kolbásszal.
  3. Egy tűzálló tálat kikenünk a zsírral/ olajjal, az aljára terítjük a burgonyapürét.
  4. A pürét beborítjuk a tojásos-húsos keverékkel.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje megpirul.
  6. Salátát készíthetünk hozzá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 14 452
elküldve: 12
receptkönyvben: 337
elkészítve: 14/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült krumplipüré, tojáshabos krumplipüré, tepsis krumplipüré

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2014-08-21 19:12

Várom-várjuk az őszt és a telet, de nem iskola szempontból !!!!!!!!!!!!! :( :) , - akkor lesz ez valami nagy dobás itt a családban,....finom, illatos, laktató, na és akkorra már totálisan nem újkrumpliról beszélünk, tudok pürésíteni,..............azt szeretik amúgy is, ez az összeállítás, verhetetlen. :)
Éva-Anyóca

balintmonika
balintmonika Sun, 2012-11-11 23:06

Vendégeim voltak ebéden.Krumplipire ügyben nagyon elszámoltam magam.Másnap találtam ezt a receptet.Az előző napi maradékból gazdálkodtam.Elhasználtam a pürét is,a husi is elég volt,az ebéd- noha az előző napi maradékból készült,teljesen más volt mindenki elégedettségére.

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Mon, 2012-11-12 16:09

Kedves balintmonika!
Nagy örömmel tölt el, hogy az én receptem segítségével sikerült felhasználni a hozzávalókat, és ezáltal nem mentek kárba. Különösen szeretem ha megosztják velem a recepttel járó történeteket is! Köszönöm szépen! Szép hetet kívánok!
Üdvözlettel: Miss Sweetly

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-08-26 17:05

Nagyon guszta!!!! :-O
Most itt elvesztem, ez a látvány éhessé is tett,.......:-), és ha tehetném, nekiállnék elkészíteni, de ami késik nem múlik, a jövő vasárnap még előttünk, és legalább ezzel a finomsággal búcsúzunk e csodás nyári vakációtól!
Köszönöm a receptedet.:-O
Szép vasárnap délutánt kívánok!
Éva-Anyóca

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Sun, 2012-08-26 18:49

Nagyon-nagyon köszönöm Éva-Anyóca, hogy tetszik ez a receptem is, és meg is írod nekem! Igen, sajnos lassan búcsúzunk a nyártól, de jövőre is eljön, ezért nem szomorkodom. :)
Viszont kívánok szép délutánt! :)
Miss Sweetly

494
burgonya 1 kg
tojás 3 db
tejföl 2 dl
sonka 40 dkg
tej 2 dl
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek