Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos céklaleves

Húsos céklaleves
Húsos céklaleves
315 perc / előkészület: 45 perc főzés: 180 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk csak egész fej vörös káposztát lehet venni, így amikor a tossed salad van a menün, a maradékot el tudom használni ehhez a leveshez.

hozzávalók / 6 adag

a leveshez

a tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. A sütőt gyújtsuk be, a céklákat sikáljuk meg alaposan, rakjuk tepsibe. Süssük puhára. Hagyjuk hűlni, majd pucoljuk meg (gumikesztyű használata ajánlott, ha nem szeretnénk, hogy a kezünk úgy nézzen ki, mint a hímes tojás). Lereszeljük, félretesszük.
  2. Egy nagy fazékban pirítsuk meg az apróra darabolt bacont. Amikor jól kisült a zsírja, szedjük ki a pörcöket, tegyük félre.
  3. A szalonnazsíron pirítsuk meg a falatnyi kockára vágott húst, szedjük ki egy tányérra. A kockára vágott hagymát meg a lereszelt sárgarépát dinszteljük pár percig. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, oregánót, babérleveleket meg a kurkumát, és pirítgassuk 1-2 percig, kevergetve. Öntsük ra az ecetet, hogy feloldja a lesült finomságokat, rakjuk vissza a húst a fazékba. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk. Kis lángon főzzük 2 óra hosszat.
  4. Amikor a hús puha, akkor adjuk hozzá a lereszelt céklát, a kockára vágott burgonyát, illetve a falatnyi darabokra vágott vörös káposztát. Kb. 30 percig főzzük, hogy megpuhuljanak a zöldségek.
  5. Megkóstoljuk, ha szükséges, akkor ízesítjük sóval, borssal meg ecettel.

Tálalás

  1. Tányérokba merjük a levest, és ízlés szerint tejfolt meg kaprot adunk hozzá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 798
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

céklaleves, céklás húsleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

693
cékla 60 dkg
bacon 20 dkg
marharostélyos 80 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
sárgarépa 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
oregánó 2 teáskanál
babérlevél 2 db
kurkuma 2 teáskanál
vörösborecet 3 ek
víz 2 l
2 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
burgonya 30 dkg
vöröskáposzta 0.5 közepes fej
tejföl 6 ek
kapor 0 ízlés szerint