Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos fánk

Húsos fánk
Húsos fánk
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon népszerű, utcán kapható étel, laktató, finom és bármilyen hússal elkészíthető.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Eredeti recept szerint bárány vagy marhahússal készül, de van halas és csirkés verziója is, bár nálunk disznóhússal kapható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tésztát, a hozzávalókat összegyúrjuk.
  2. A hagymát felaprítjuk, egybedolgozzuk a húst, fűszereket, hagymát és a vizet.
  3. A tésztát minél vékonyabbra kinyújtjuk, a töltelék hozzávalóit enyhén felpirítjuk.
  4. Kiszaggatjuk a tésztát kb. tenyérnyi adagokra, betöltjük, majd forró bő olajban kisütjük. Kis lángon sütjük, hogy tutira átsüljön.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 142
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kisvikica

Mióta szakács: 2012.09.20.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

darált hússal töltött fánk, olajban sült töltött tészta, húsos tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1009
finomliszt 4 bögre
víz 300 ml
tojás 1 db
napraforgó olaj 2 ek
1 kk
darált sertéshús 700 g
vöröshagyma 350 g
víz 120 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl