Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos-gombás ravioli

Húsos-gombás ravioli
Húsos-gombás ravioli
55 perc / előkészület: 45 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is szerettem a tésztaféléket, ezt a tésztát is mirelit formájában fogyasztottuk, de gondoltam megpróbálom magam készíteni friss hozzávalókból. Ez lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A ravioli főzéséhez

A tálaláshoz

ajánlat

A töltelék variálása a fantáziánkra van bízva.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből, tojásból, sóból és a vízből kemény tésztát gyúrunk, késhegynyi vastagságúra nyújtjuk.
  2. A raviolikészítő segítségével kiszaggatjuk, majd a maradék tésztát újra összegyúrjuk és megint kiszaggatjuk, ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a tészta.
  3. Pici olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, jól összepároljuk míg elfő a leve, sóval, borssal ízesítjük és a végén adjuk hozzá az apróra vágott gombát.
  4. A kiszaggatott tésztakorongokat a raviolikészítőbe tesszük és egy kanál darát húsos tölteléket helyezünk a közepére, összenyomjuk, hogy a szélei jól zárjanak. Ha nem sikerül, akkor kézzel jól összenyomkodjuk.
  5. Forrásban lévő, olajos vízben pár perc alatt megfő. Akkor jó, ha a tészta kifehéredik.
  6. Lecsöpögtetjük, majd tejföllel és sajttal még melegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 23 423
elküldve: 1
receptkönyvben: 171
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: nehéz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos ravioli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vajaskenyér
vajaskenyér Sat, 2013-05-04 13:41

Nagyon finom lett a ravioli, nem könnyű, de laktató és élvezetes.Jelentősen lerövidült a készítési idő, mert az OKTOGON Kkt.com webáruházban találtam 3-4 féle méretü ravioli készítőt és tésztavágó rádlit is, így hamar kész lettem az egésszel, köszi a receptet

1015
finomliszt 50 dkg
tojás 2 db
1 csipet
víz 1 dl
darált sertéshús 40 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
gomba 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
víz 1 l
napraforgó olaj 1 teáskanál
1 kk
sajt 20 dkg
tejföl 2 dl