Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos gombóc Olaszné Ancitól

Húsos gombóc Olaszné Ancitól
Húsos gombóc Olaszné Ancitól
65 perc / előkészület: 50 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erre a receptre egy napilap gasztro mellékletében figyeltem fel. Érdekesnek találtam, és egy nap csontleves után ez volt a második fogás. Nekünk ízlett, és ami nem mellékes szempont, viszonylag az olcsó receptek közzé sorolható.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mivel  húsos gombócról van szó, bármilyen egyszerű levessel egy komplett ebéd kerekedik belőle. Pl: Paradicsomleves, Tojásos leves, stb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk. Sós vízben puhára főzzük.
  2. A  vöröshagymát. 5 ek olajon ledinszteljük. Beletesszük a darált húst, tovább dinszteljük 4-5 percig.
  3. Rátesszük a pirospaprikát. Ízlés szerint fűszerezzük, sózzuk. Aki szereti a csípőset, készítheti úgy is.
  4. Felengedjük vízzel, és puhára főzzük. Kicsit bővebben legyen leve, mint ahogy a pörköltnek megszoktuk.
  5. A megfőtt krumplit leszűrjük, áttörjük.
  6. A pörköltet is leszűrjük, a húst ledaráljuk.
  7. A tejföl 2/3 részét 1 csapott ek liszttel,1/2 pohár vízzel jól kikeverjük.
  8. Besűrítjük vele a pörköltszaftot, összeforraljuk. A maradék tejfölt tálaláskor kínáljuk.
  9. Az áttört krumpliból, a tojásból, lisztből - amennyit kíván a tészta - gombóctésztát készítünk.
  10. Kinyújtjuk, kockára vágjuk, az átdarált  húsból halmokat rakunk a közepére, gombócokat formálunk.
  11. Forrásban levő, sós vízben megfőzzük.
  12. Tálba szedjük, és a tejfölös szafttal nyakon öntjük.
  13. Még forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 50 922
elküldve: 53
receptkönyvben: 1 064
elkészítve: 45/70
Facebookon megjelent: 1

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumpligombóc darált hússal töltve, húsgombóc krumplis tésztában, tejfölös gombóc pörkölt szafttal

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tosmo
tosmo Sun, 2017-12-03 14:34

Régi a recept , de én most készítettem először. Ízlett a fiúknak . :)

Hilda69
Hilda69 Sun, 2013-10-20 18:45

Ilyent óvodás koromban ettem először, annak már 40 éve. Örülök, hogy ismét felbukkant ez az isteni étek!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2013-10-21 14:03

Kedves Hilda69 !
Igazán örülök, hogy ilyen kedves emlékeket idézett benned ez a recept.
Sok sikert kívánok az elkészítéséhez !
Szép Napot kívánok! Anci

anneee
anneee Sun, 2013-10-20 18:43

Kedves Anci. nagyon tetszik a recept, tuti kiprobalom, de valamit nem értek. A hozzávalokban az van hogy daralt hust hasznalunk, a 2. pontban is az van hogy rátesszuk a darált hust, de a 6. pontban az van hogy a húst ledaráljuk. nem igazan értem :( elore is koszonom a választ. Anett

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2013-10-21 14:07

Kedves anneee !
Azért szoktam darált húst használni, mert hamarabb megfő.
Főzés után pedig azért darálom le még egyszer, mert sokkal finomabb, krémesebb
lesz az állaga a tölteléknek,amit készítünk belőle. Remélem, hogy tudtam segíteni,
Sok sikert kívánok a recept elkészítéséhez !Üdv: Anci

dajko
dajko Sat, 2013-03-02 18:02

Ma kiprobáltam a receptet mondhatom finom , szép napot kivánok !

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2013-03-05 18:37

Kedves dajko !
Nagyon örülök, hogy finomra sikerült a húsos gombóc. További sikereket kívánok a konyhában !
Köszönöm a visszajelzést, minden jót, szép estét kívánok ! Anci

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2013-03-01 10:12

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.02.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Kitchen_Profi
Kitchen_Profi Thu, 2013-02-28 15:35

Jól néz ki, a hét végére úgysem volt ötletem, megpróbálom ezt. Üdv:

Tibor

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2013-02-28 15:01

NAGYON TETSZIK A RECEPT! KÖSZÖNÖM A RECEPTET,ELMENTVE ÉS ALIG VÁROM,HOGY MEGFŐZHESSEM!!
ÜDVÖZLETTEL:HELENA26

Brea
Rea / Brea Thu, 2013-02-28 14:36

Isteni lehet! Egy kérdés, miért kell a darált hús megint ledarálni? Vagy így úgy, de ki lesz ez próbálva :)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2013-03-05 19:29

Kedves Brea !
Azért szoktam darált húsból készíteni a pörköltet, mert hamarabb megfő. Ledarálni pedig azért, mert sokkal pépesebb a hús, nem olyan "darabos ". Neked is sok sikert a kipróbáláshoz !
Szép estét, üdv: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-07-29 01:19

Kedves Anci!

Mennyei ez a recept, szeretném elkészíteni, de már csak ősszel kerül rá a sor, még újkrumpli van, nem igazán szereti az "öreges" jellegű étkek készítését, legalábbis a mienk nem.

Ez a finomság, a férjem és a gyerekeim szerint , kezdeti készítéskor, próbának egy adag, aztán ha bejön, akár kettő is lehet.:-))
Ha láttad volna őket! Fényképről lehet enni, akkor ők felfalták ezt a mesés étket.:-D

Szép napot kívánok mára, szép vasárnapot!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-07-29 08:02

Kedves Éva-Anyóca !
Ősszel is kell valamit főzni igaz ? A recept megvár.
Feltétlenül próbáld ki először, mielőtt nagyobb mennyiségben készítenéd.
Én is ezt tettem. Kíváncsi leszek a véleményedre !
Neked is szép vasárnapot kívánok ! Puszi: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-07-29 10:06

Kedves Anci!
Köszönöm szépen, igen, nekünk itthon lévő anyuknak,nagyiknak, mindig van valami fontos és finom főzni és sütnivalónk, nincs olyan nap.:-)))
Ősszel pláne..., legalább akkor fel tudom a hangulatot dobni, eléggé megviseli őket az első hónap, sőt! , az első három hónap a suliban,...harmadik hónapra, addigra szokják meg teljesen, hogy a menet az bizony újra indult,tanulni kell,korán kelés, és fekvés, nincs apelláta.:-)

Úgyhogy kicsivel fogok indítani, de amibe darálthús és burgonya van, főleg gombóc!!!!, na az nem veszíthet.:-))
Naptárba a sok főzni és sütni való közé, szeptemberre besorolva.:-))
Szép vasárnapot kívánok!

Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-07-29 14:31

Kedves Éva- Anyóca !
Biztosan nehéz lesz újra elindulni az iskolába, de mikor ott lesznek, már annyi
mesélni valójuk lesz egymásnak, hogy még örülnek is, hogy találkoznak !
Jókedvű főzőcskét kívánok hozzá ! Puszi: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-07-29 19:52

Kedves Anci!

Remélem, hogy elfogadható lesz a sulikezdés, bár most nem biztos, hogy az egész nyár mesélése bejön, mert mindkét gyereknél már azonnal beindul a felkészülés, ugyanis végzősek, a legény érettségire készül. A lánynál januárban felvételi, majd mindkettőnél ballagás,.. nem lesz egy könnyű menetelés, az biztos.:-))
Hamar bele fognak csapni a lecsóba, azaz a tanulásba, nem engedi el nekik egyik tanár sem, sőt! De meg fogja érni..:-)

Szép estét kívánok!
Éva-Anyóca

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sat, 2012-07-28 07:37

Kedves Anci!
"Hortobágyi húsos gombóc"?
Szilva helyett pörköltet a gombócba ?
Frenetikus!
Biztos hogy kipróbálom.
Mielőbbi gyógyulást kívánunk!
Puszi Marcsi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-07-28 17:36

Kedves Marcsi !
Én is nagyon vártam a kóstolást és kellemesen csalódtam.
Nem azt mondom, hogy minden héten ezt főzök,de az biztos,
hogy nagyobb időközönként ismételten el fogom készíteni !
Kíváncsi leszek a véleményedre.
A jókívánságot meg köszönöm szépen ! Puszi: Anci

Salamon Csilla
Salamon Csilla / Salamon Csilla Thu, 2012-07-26 20:14

Szia Ancika:)
Ezt én is már többször elkészítettem és mindenkinek merem ajánlani mert nagyon finom.
Beteg voltál????
Szép hétvégét:)
Csilla.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-07-27 07:18

Kedves Csilla !
Örülök, hogy nektek is ízlett. Köszönöm az érdeklődést, igen, térd protézist kaptam.
Már jól vagyok köszönöm.Azért figyelemmel kísértem a remek ötleteidet !
Én is szép hétvégét kívánok neked, szeretettel: Anci

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2012-07-26 19:34

Kedves Anci!
Isten hozott újra közénk. Ez jó jel, hogy ilyen finomsággal leptél meg minket. Remélem most már jól vagy. Puszi: Piroska

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-07-27 07:21

Édes Piroskám !
Ilyen fogadtatásra nem is számítottam, de nagyon jól esik.
Jól vagyok, köszönöm ! Már teljes mértékben el tudom rendezni a családom.
Hálás vagyok nekik, mert sokat segítettek.Sok puszi: Anci

774
burgonya 60 dkg
darált sertéshús 35 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
tojás 1 db
finomliszt 30 dkg
finomliszt 1 csapott ek
fűszerpaprika 1.5 ek
tejföl 450 g