Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos kifli

Húsos kifli
Húsos kifli
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Avagy mit csináljunk a megmaradt pörkölttel. Még a gyerekkoromból emlékszem, hogy anyukám eképp hasznosította a pörköltmaradékot.
Gyors, meleg vacsora.

hozzávalók / 3 adag

A pörkölthöz

A töltött kiflihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kifliket félbevágjuk, óvatosan kibelezzük.
  2. A pörköltet a kiflik belével együtt ledaráljuk, majd hozzákeverjük a tejfölt és sóval, borssal utóízesítjük.
  3. A kifliket megtöltjük a krémmel (opcionálisan meghinthetjük a kiflik tetejét reszelt sajttal).
  4. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük. (Fontos, hogy a kiflik közepe is jól átforrósodjon.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 42 202
elküldve: 1
receptkönyvben: 671
elkészítve: 4/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Walter

Mióta szakács: 2008.03.14.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: szendvics
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
mikor: uzsonna, vacsora

egyéb elnevezések

Pörköltkrémes kifli, pörkölttel töltött kifli

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

HZ1012
HZ1012 Mon, 2010-06-28 03:01

Lehet picit egyszerűbben: A kiflit hosszában félbevágni és a kiszedett bele helyére tenni a tölteléket, aztán rá a reszelt sajt és úgy a sütőbe. Régi kollégám házavatóján tömtük magunkat tele ezzel, úgy 25 éve kábé. :o)

loncsi
loncsi Sun, 2010-02-28 23:17

Kedves Walter!

Ezt a kiflit "ismerem", azaz, már ettem ilyet, Isteni!

Üdv

loncsi

777
sertéscomb 250 g
vöröshagyma 1 közepes fej
disznózsír 5 dkg
paradicsom 1 kis db
zöldpaprika 0.5 közepes db
0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál
fűszerpaprika 1.5 tk
tejföl 1 dl
víz 1 dl
tejföl 175 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kifli 6 db