Húsos lasagne recept

Húsos lasagne
Húsos lasagne
100 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olaszok egyik legnépszerűbb rakott tésztája a lasagne, amit sokan sokféleképpen készítenek. A következő verzió egy marhahús ragus, ami igaz, hogy nincs pillanatok alatt készen, de megéri foglalkozni vele, mert igazán finom lesz a végeredmény!

hozzávalók / 6 adag

Húsos ragu

Besamel

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

olasz rakott tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

Húsos ragu

  1. Olívaolajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát is.
  2. Amikor a zöldségek megpirultak, a darált marhahúst is beletesszük a serpenyőbe, és megpirítjuk só és bors hozzáadásával.
  3. Miközben pirul a hús, a vékony szeletekre vágott fokhagymát is hozzákeverjük, kevés vörösbor társaságában.
  4. Majd felöntjük az egészet passzírozott paradicsommal, és lefedve 40 perc alatt hagyjuk megfőni és besűrűsödni.
  5. Egy akkora tepsit használjunk, amekkora a lasagne tésztánk szélessége. Ennek a tepsinek az alját kenjük ki egy kis raguval, plusz locsoljuk meg kevés olívaolajjal.
  6. Jöhet az egészre egy réteg tésztalap, amire megint a húsos ragu, amit meglocsolunk a besamellel, és újabb tésztaréteg. Ezt még kétszer eljátsszuk, és az utolsó záróréteg egy tésztalap-sor legyen, amit leöntünk a maradék besamellel, és megszórjuk a sajtokkal.
  7. Mehet az egész, az előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt készre sütjük. Akkor van kész, ha szépen megpirult a sajt, és körben kicsit bugyog a ragu oldalt.

Besamel

  1. A vajat megolvasztjuk, és rászórjuk a lisztet, amit gyorsan elkeverünk.
  2. Apránként hozzáöntjük a szobahőmérsékletű tejet mindaddig, amíg egy nem túl folyós mártást kapunk.
  3. Sózzunk-borsozzunk ízlésünknek megfelelően, és kevés szerecsendiót is reszeljünk az egészre.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 318
össznézettség: 51 053
elküldve: 4
receptkönyvben: 52
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
528 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

478