Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos-lecsós tarhonya

Húsos-lecsós tarhonya
Húsos-lecsós tarhonya
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok paradicsomunk és paprikánk volt itthon, de mivel a lecsó tojásos változatát annyira nem kedvele, és inkább húsevő vagyok, gondoltam, megpróbálom egy kicsit számomra is érdekessé tenni ezt az ételt.

Nagyon megkedveltük, azóta is gyakran csinálom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mindent külön készítünk el, a lecsót, a tarhonyát és a húst is. A tarhonyát puhára főzzük, és félretesszük.
  2. A lecsóhoz a vöröshagymát kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Aki szereti, tehet hozzá egy pár karikára vágott kolbászt vagy egy kis szalonnát, hogy finom füstös íze legyen.
  3. Amikor a hagyma már üveges, beletesszük a paprikát, és azzal is továbbpároljuk, amikor már a paprika is megpuhult egy kicsit, mehet bele a paradicsom is.
  4. A húst kockákra vágjuk, és egy lábasban fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, akkor pótoljuk, míg a hús teljesen meg nem puhult. Sózzuk, borsozzuk, de akár fűszerezhetjük is (ízlés szerint). A puhára párolt húst zsírjára sütjük. Amikor a hús szépen kipirosodott, fokhagymát aprítunk rá. 
  5. Az elkészített lecsót, tarhonyát és húst összekeverjük.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 33 572
elküldve: 7
receptkönyvben: 344
elkészítve: 9/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Livike29

Mióta szakács: 2010.10.01.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsós tarhonya sertéshússal, húsos tarhonya lecsóval

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Fri, 2016-12-16 11:47

Én rizzsel fogom először kipróbálni, utána jöhet majd legközelebb a tarhonya is. :) Nálunk is akad pár üveg lecsó eltéve... nagyon köszi az ötletet!

witch
witch / witch Sat, 2016-02-27 16:03

Nagyon orulok, hogy ratalaltam a receptre, mert a telire eltett lecsot fel tudtam hasznalni maskepp, mint ahogy szoktam. En tobb tarhonyaval keszitettem, jol megpiritva es igy nem vette fel az etel levet, jo szaftos maradt. A ferjem amikor megkostolta, azt mondta, lehet, hogy nekem nem hagy belole. :o)

livike29
Livike29 / livike29 Mon, 2016-03-07 08:28

:) Örülök, hogy tetszett :) Legközelebb dupla adagot kell készíteni, hogy Önnek is jusson :)
Szép napot! Üdv: Lívi

levinet
Válságkukta / levinet Tue, 2012-02-28 16:25

Szia! Az arányok változtatásával (200g tarhonya, 400g hús, 700g paradicsom) is nagyon finom, illetve a húst érdemes hamarabb elkezdeni puhítani, hogy egyszerre legyen minden készen. A tarhonya nem szívja meg magát később, ha külön vannak hagyva, és csak a tányéron keverednek. Nagyon ízletes, könnyen elkészíthető, köszönöm, hogy megosztottad a receptet!

677
sertéstarja 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
paprika 250 g
paradicsom 500 g
tarhonya 100 g
fokhagyma 2 gerezd
kolbász 3 dkg
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint