Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos nokedli

Húsos nokedli
Húsos nokedli
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amióta kipróbáltam, egyszerűen odáig vagyok érte - és nem csak én, hanem az egész család is.

hozzávalók / 6 adag

Húsos rész

Nokedli

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsíron megpirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, kevés sóval, fedő alatt, rátesszük a gombát, majd a darált húst. Sózzuk-borsozzuk, beletesszük a zöldfűszereket, készre pároljuk 30-35 perc alatt.
  2. Kis tálban a milánói alapot a cukorral, vízzel és a tejszínnel simára keverjük. Ráöntjük a húsra, elkeverjük, hagyjuk összeforrni, majd ha kész, levesszük a tűzről.
  3. Egy nagyobb tálban a lisztet, tojásokat, sót és vizet alaposan összedolgozzuk, majd sós vízbe nokedlit szaggatunk belőle.
  4. Egy jénai aljára teszünk egy adag nokedlit, rá egy adag húsos szószt, majd újra a nokedli és a szósz.
  5. A tetején elsimítjuk a tejfölt, reszelt sajttal megszórjuk, majd 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 103
össznézettség: 6 290
elküldve: 5
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ledus

Mióta szakács: 2019.08.28.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott galuska, rakott nokedli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1414
disznózsír 1 ek
vöröshagyma 2 közepes db
darált sertéshús 1 kg
milánói alappor 40 g
főzőtejszín 5 dl
víz 2 dl
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
gomba 50 dkg
cukor 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1 kg
tojás 3 db
víz 5 dl
0 ízlés szerint
trappista sajt 20 dkg
tejföl 5 dl