Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos palacsinta

Húsos palacsinta
Húsos palacsinta
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami oknál fogva nem fogyott el a palacsinta, pedig nagy imádói vagyunk. Nem volt szívem kidobni. Ez lett belőle.


hozzávalók / 4 adag

A palacsintához (5 db)

A töltelékhez

ajánlat

Persze a töltelékbe bármilyen maradék hús jó!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, bacont és a sonkát apróra vágjuk.
  2. A hagymát az olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a bacont és pár perc múlva a sonkát is.
  3. Néhány percig sütjük, amíg a bacon és a sonka is picit átpirul.
  4. Ha kész a töltelék, akkor a palacsinta közepére halmozzuk és két-két oldalát ráhajtjuk, majd fordítunk rajta  és a maradék két oldalt is felhajtuk.
  5. Az így kapott batyukat tűzálló tálba rakjuk, meglocsoljuk tejföllel és sajttal gazdagon megszórjuk.
  6. Előmelegített sütőben 180-200 fokon kb 15 percet sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 709
elküldve: 4
receptkönyvben: 351
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Moncsimama

Mióta szakács: 2010.03.17.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sonkás-tejfölös palacsinta, sonkás töltött palacsinta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dórianyu
Dórianyu Thu, 2010-11-11 15:26

na, drága moncsimama, ezért érdemes palacsintát sütni és nem a maradékra várni!!!!! :)

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Fri, 2010-11-12 12:53

Dórianyu, eddig még soha nem volt palacsinta maradékunk, de neked van igazad! Egy finom vacsi érdekében neki fogok én is állni a palacsintasütésnek. Remélem nektek is ízleni fog! mm

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2010-11-11 13:09

Ez csodásan néz ki kedves Moncsimama! Nálunk szerinten dupla adagot kell készíteni, mert az 5 db. tutira kevés lesz. Köszi az ötletet! Üdv. Edit.

560
tojás 1 db
cukor 2 ek
finomliszt 6 evőkanál
vaníliás cukor 0.5 csomag
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 250 ml
sonka 20 dkg
bacon 3 szelet
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 1 ek
trappista sajt 10 dkg
tejföl 150 g