Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos palacsinta joghurtöntettel

Húsos palacsinta joghurtöntettel
Húsos palacsinta joghurtöntettel
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hasonlít a hortobágyi húsos palacsintához, csak darált hússal és natúr joghurttal készítem. Így is nagyon finom. A tetejére sütés előtt lehet szórni reszelt sajtot.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintatészta hozzávalóit összeturmixoljuk, majd állni hagyjuk, amíg elkészítjük a tölteléket.
  2. Kevés olajon üvegesre pirítjuk a vörös- és lilahagymát. Átsütjük rajta a húst, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát és a pirosaranyat, majd jól összeforgatjuk. Ráöntjük a vizet, és főni hagyjuk, amíg kisütjük a palacsintákat.
  3. Kb. 12 db vastagabb palacsintát sütünk. Ha elkészült, egyenként kb. 2 evőkanál darált hússal megtöltjük a palacsintákat, két szélét felhajtjuk, majd ráhajtjuk mindkét végét, és egy jénai tálban szorosan egymás mellé fektetjük őket úgy, hogy a behajtott oldaluk alulra kerüljön.
  4. A darált hús levéhez hozzákeverjük a natúr joghurtot, és leöntjük vele a palacsintákat, majd sütőbe toljuk, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 419
elküldve: 0
receptkönyvben: 83
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mezdi

Mióta szakács: 2011.10.22.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált húsos palacsinta, egyben sült húsos palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

790
finomliszt 30 dkg
1 csipet
tojás 2 db
tej 0.5 l
napraforgó olaj 0.5 dl
darált sertéshús 0.5 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
lila hagyma 0.5 db
fokhagyma 2 gerezd
1 kk
bors 1 kk
fűszerpaprika 1 teáskanál
paprikakrém 1 teáskanál
ételízesítő 1 teáskanál
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
víz 2 dl
napraforgó olaj 2 ek
joghurt 2 dl