Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos palacsinta Katától

Húsos palacsinta Katától
Húsos palacsinta Katától
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Időnként tanácstalan vagyok, hogy mihez kezdjek a fagyasztóban lapuló darált hússal. Ez egy viszonylag gyorsan elkészíthető recept, viszont nagyon laktató. Ha valakinek marad meg bolognai mártásos husija, azt is felhasználhatja hozzá.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk, majd pirospaprikával, illetve ha van otthon, egy kis paradicsommal, paprikával, pörkölt alapot készítünk.
  2. Belerakjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd egy kis pirítás után felöntjük vízzel. Ahhoz, hogy később a mártáshoz legyen alapanyagunk, kicsivel több vizet használjunk.
  3. Míg a hús fő, összekeverjük a sós palacsintatésztát, majd kisütjük. Kb. 8-10 db lesz belőle.
  4. Kb. 20 perc párolás után a hús híg szaftjából leszűrünk kb. 2 dl-t, majd a megmaradt húshoz hozzákeverjük az 1 ek tejfölt.
  5. A húst elzárjuk. A leszűrt levet egy másik lábosban kis láng fölött sűrűre keverjük a tejföllel és a liszttel.
  6. A palacsintákba egyenként kb. 2-3 kanál húst rakunk, majd feltekerjük, de nem a szokásos módon. Először az oldalait hajtjuk be, majd úgy kezdjük el feltekerni. Ezután sorba berakjuk egy tálba, jénaiba.
  7. Ha az összeset megtöltöttük, ráöntjük a mártást. Aki szeretné, sajttal is megszórhatja.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 911
elküldve: 3
receptkönyvben: 55
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér Kata

Mióta szakács: 2013.02.18.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált húsos palacsinta, hússal töltött palacsinta, töltött húsos palacsinta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

753
tej 0.5 l
tojás 2 db
finomliszt 40 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
darált pulykahús 0.5 kg
vöröshagyma 1 kis fej
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 1 ek
tejföl 175 g
finomliszt 2 evőkanál