Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos palacsinta megehetted konyhájából

Húsos palacsinta megehetted konyhájából
Húsos palacsinta megehetted konyhájából
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megmaradt szilveszter után néhány palacsinta, és egy szelet megmaradt már megsütött bélszín. Miután sokszor találkoztam eltérő minőségű hortobágyi palacsintával az ország éttermeiben, úgy gondoltam, hogy itt az idő fölfelé lépni, és minőségi sztenderdet létrehozni az új idők szerint.

hozzávalók / 1 adag

A palacsinta

Az összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a tojással és a tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot, egy csipetnyi sót, az olajat és az ásványvizet.
  2. Kevés olajban megsütjük a palacsintákat.
  3. A töltelékhez a legjobb a maradék bélszín, grillezés után előző napról, mert az már eleve fűszerezett. Mindegy, hogy közepesen megsült (medium, a point) vagy jól átsütött (well done, bien cuit), szerintem nyersen ne használjuk erre. A bélszínt vékony szeletekre vágjuk (10 cm x 3 cm x 1-2 cm), és centinként egy oldalról bevagdossuk (mintha szalonnasütésre készülnénk).
  4. Az 1 teáskanál csípős fűszerpaprikát elkeverjük a tejfölben. Annyi teáskanál paprika, ahány deci tejföl.
  5. Egy palacsinta közepére teszünk egy szelet húst, 1 ek tejfölös szósszal leöntjük.
  6. A palacsintát behajtogatjuk és föltekerjük. Ha maradt szósz ráöntjük.
  7. 180 C fokos sütőben kb. 10-15 perc, míg átmelegszik.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 928
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

megehetted

Mióta szakács: 2014.01.11.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
kalória: magas
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

XXI. századi hortobágyi palacsinta, bélszínes palacsinta, hússal töltött palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2468
finomliszt 25 dkg
tojás 2 db
tej 3 dl
ásványvíz 1 dl
cukor 4 ek
1 kávéskanál
napraforgó olaj 1 dl
marhabélszín 10 dkg
tejföl 1 dl
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál