Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos palacsintacsiga sajtkrémmártásban sütve

Húsos palacsintacsiga sajtkrémmártásban sütve
Húsos palacsintacsiga sajtkrémmártásban sütve
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégvárás és a maradék felhasználása szülte az ötletet. Dupla adagot készítettem, a másodikba olajbogyót is raktam, a töltelékbe és a sajtkrémbe is. A sajtkrémmel (az a bolti műanyagdobozos típus, bármelyik fajta jó hozzá) jól variálható az ízvilág: nálunk zöldfűszeres volt az egyik, a másik paprikás-chilis.

hozzávalók / 4 adag

Palacsinta

Töltelék

Sajtkrém

ajánlat

Paradicsomsalátával és jégsalátával kínáltuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Palacsinta

  1. A kétféle lisztet összekeverjük (ha nem gluténérzékenynek készül, sima búzaliszt is jó, de akkor kevesebb folyadék kell!) a sóval, tojással, tejjel csomómentesre. Hagyjuk állni 30 percet.
  2. Szénsavas vízzel palacsintatészta sűrűségűre hígítjuk a tésztát.
  3. Kevés olajon megsütjük a palacsintákat. A sütő méretétől függően 6-8 db palacsintánk lesz.

Töltelék

  1. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük.
  2. A darált húst megpirítjuk rajta, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Készre pároljuk.
  3. Az elkészült darált húst hagyjuk picit hűlni, majd 2 evőkanálnyi sajtkrémet hozzákeverünk.
  4. Ezzel a krémes töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, feltekerjük, és háromba vágjuk őket.
  5. Egymás mellé, tálba állítjuk a palacsintákat, majd a sajtkrémmártást kanállal rájuk és melléjük tesszük.

Sajtkrém

  1. A maradék sajtkrémet a tejföllel, a tojással és a fűszerekkel összekeverjük.
  2. A töltött palacsintákra öntjük a mártást.
  3. Reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben megsütjük őket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 698
elküldve: 3
receptkönyvben: 133
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Húsos palacsinta, csőben sült palacsinta, Rakott palacsinta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

611
gluténmentes lisztkeverék 6 dkg
kukoricaliszt 6 dkg
1 késhegynyi
tojás 2 db
tej 2 dl
ásványvíz 50 ml
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
darált sertéshús 30 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 5 levél
rozmaring 0 ízlés szerint
krémsajt 5 dkg
krémsajt 15 dkg
tejföl 2 ek
tojás 1 db
rozmaring 1 szál
bazsalikom 5 levél
bors 0 ízlés szerint
sajt 5 dkg