Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos palacsintatekercsek

Húsos palacsintatekercsek
Húsos palacsintatekercsek
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves ismerősöm küldött nekem sok dédi féle receptes könyvet, kézzel írtakat is, csak ámultam, és közben nagyon örültem! :) Ez volt az első, amit elkészítettem, sajnos nem tudom leírni a recepteskönyv címét, sem semmit róla, mert nagyon régi (de annál értékesebb), és csak lapok voltak belőle. Kicsit tartottam elkészíteni, mert nagyon szépnek és nagyon finomnak képzeltem el, mikor elolvastam, és gondoltam, én úgy biztos nem tudnám, de kellemesen csalódtam, és biztos, hogy fogom még készíteni.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

A panírozáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst apróra kockázzuk, megpároljuk, a hagymát is apróra vágjuk.
  2. Összekeverjük a párolt húst, hagymát és petrezselyemzöldet.
  3. A vajban megpirítjuk a lisztet, beletesszük a húsos keveréket és egy fél merőkanál vizet. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Addig főzzük, míg elpárolódik a leve.
  5. Ezzel töltjük meg a palacsintatésztákat, amiket feltekerünk, két végét megtűzzük fogvájóval, és lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, majd olajban kisütjük.
  6. Vigyázzunk, mert nagyon hamar megsül.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 22 379
elküldve: 7
receptkönyvben: 390
elkészítve: 6/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borjúhússal töltött palacsinta, rántott palacsinta, bundás palacsinta hússal töltve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bubiss92
bubiss92 / bubiss92 Wed, 2014-01-29 12:41

Elkészitettem, és nagyon finom lett! csak annyi külömbséggel hogy csirke hússal csináltam, mert az épp akkor gyorsabb volt :) a párom csak dicsérte! köszi a receptet!

1512
tojás 4 db
finomliszt 35 dkg
tej 4 dl
szódavíz 2 dl
1 dkg
napraforgó olaj 30 ml
borjúhús 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
vaj 1 ek
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 3 dl