Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos-paradicsomos canelloni

Húsos-paradicsomos canelloni
Húsos-paradicsomos canelloni
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben azt sem tudtam, isszák vagy eszik a canellonit, de egyszer megkóstoltam egy olasz étteremben és... muszáj volt itthon is kipróbálnom. (Én a tésztát előre legyártva veszem - egyelőre - de saját kezűleg is elkészíthető, csavarható. :))

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A tál kikenéséhez

ajánlat

Tejföllel vagy paradicsommal tálalva is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra szelt hagymát olajon megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk, és fehérre sütjük a darált húst.
  3. Ráöntjük a paradicsomlevet, ízlés szerint fűszerezzük, és belereszeljük a fokhagymát.
  4. Összefőzzük, hogy a hús nagyjából megpuhuljon.
  5. A kész szószt a tésztába töltjük.
  6. A megtöltött, és a kivajazott tepsibe sorakoztatott tésztákra néhány evőkanál vizet locsolunk.
  7. Ráöntjük a maradék paradicsomszószt úgy, hogy elfedje a tésztát. (Ha esetleg nem lenne elég a maradék, akkor felforralunk és fűszerezünk egy kis adag paradicsomlét, és ezzel pótoljuk.)
  8. Sajtot szórunk a tetejére, és forró sütőben, körülbelül 25-30 percig sütjük, hogy a tészta megpuhuljon, és a sajt ropogósra süljön.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 40 233
elküldve: 11
receptkönyvben: 211
elkészítve: 15/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Klarka

Mióta szakács: 2009.09.03.
4 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

canelloni, töltött canelloni, töltött tészta, hússal töltött canelloni

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Klarka
Klarka / Klarka Wed, 2010-10-06 10:42

Szia,

Ismét kicsit lemaradtam a válasszal, elnézést, de persze :)

A hozzávalókhoz is feltöltöttem, ott bővebben is olvashatsz róla. Egyszerűbben pedig egy szélesebb (ln 1-1,5 cm) átmérőjű cső alakú tészta (kb. 5-7 cm hosszú).
Én készen vettem, mert így egyszerűbb, de az eredetit kézzel gyúrják, nyújtják, téglalapokra vágják, töltik meg és csavarják fel. Azok általában nagyobbak is. Eredetit is lehet venni frissen, készen, olasz delicates boltokban.
Üdv:
Klarka

livedli
livedli Tue, 2010-07-27 10:03

Szia!
Nagyon tetszik ez a recept, és imádom az olasz konyhát, de szégyenszemre, nem tudom, hogy milyen tészta a canelloni! Segítenél?

1108
cannelloni 12 db
darált sertéshús 0.5 kg
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
paradicsomlé 4 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
zöldfűszer 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
sajt 10 dkg
vaj 1 ek