Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos pite BackerMan konyhájából

Húsos pite BackerMan konyhájából
Húsos pite BackerMan konyhájából
130 perc / előkészület: 50 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassan itt az ősz, és érkeznek a sütőtökös receptek. Itt van tőlem is egy. Előző nap bablevest főztünk, és több füstölt sonkát raktunk bele a szokottnál. Szánt szándékkal. Mivel hogy ez a húsos pite már tervben volt. Azért választottam a darált pulykahúst, mert nem zsíros. Másnap, és lehet, hogy harmadnap is olyan finom, mint frissen. Igaz, harmadnapra már nem nagyon maradt belőle.:)

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal elkeverjük, elmorzsoljuk. Érdemes nagy lyukú reszelőn reszelni, és úgy összekeverni. Mégpedig: a margarint bemártjuk a lisztbe, és reszelünk rajta egyet, ismét belisztezzük és reszelünk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és tésztát gyúrunk belőle.
  2. Folpackba csomagolva 60 percre a hűtőbe tesszük.
  3. A hagymát felaprítjuk, az olajon elkezdjük dinsztelni, rátesszük a sót és a felaprított tököt. Addig dinszteljük, amíg a tök kezd pépes lenni. Fontos, hogy a tök apróra legyen vágva. Ha pépes lett, akkor mehet rá a darált pulyka. Ha a pulyka kifehéredett mindenhol, akkor mehet bele a sonka (ami szintén fel van aprítva), megborsozzuk, és 1-2 percig még dinszteljük. Kicsit hagyjuk kihűlni.
  4. A tésztát kétfelé vesszük. Az egyiket lisztezett deszkán kinyújtjuk (fél cm-nél ne legyen vékonyabb), a nyújtófára feltekerjük, a tepsire téve letekerjük és beleegyengetjük. Eligazítjuk, a felesleges kilógó részeket késfokával lehúzzuk. A tésztát megszurkáljuk villával, hogy a felgyülemlett gőz tudjon távozni.
  5. A tölteléket beletesszük és eligazítjuk. A maradék tésztát szintén kinyújtjuk, és az előző módszerrel ráhelyezzük a tetejére, a kilógó részeket késfokával levágjuk. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy a gőz tudjon távozni. A maradék tésztával tudjuk díszíteni a tetejét.
  6. A tetejét megkenjük a tojásfehérjével.
  7. Előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük, amíg piros nem lesz.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23x32x5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 781
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

BackerMan

Mióta szakács: 2012.05.19.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

darált húsos-sütőtökös pite, pulykahúsos-sonkás-tökös pite, hústöltelékes-sonkás pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1002
finomliszt 60 dkg
margarin 25 dkg
tejföl 4 ek
tojássárgája 2 db
sütőpor 1 csomag
2 kávéskanál
darált pulykahús 0.5 kg
sonka 20 dkg
sütőtök 25 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
napraforgó olaj 1 dl
1 tk
fekete bors 1 tk