Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos pite polihanna konyhájából

Húsos pite polihanna konyhájából
Húsos pite polihanna konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tölteléket ízlés szerint fűszerezhetjük, vagy adhatunk hozzá zöldségeket. Nagyszerűen variálható, olcsó, könnyen elkészíthető étel.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A pitesütő forma kikenéséhez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a sót, a tejfölt és a tojást, majd összedolgozzuk.
  3. Mikor nyújtható lesz, kerekre nyújtjuk, és kizsírozott kilisztezett pitesütő formába, vagy ennek hiányában tepsibe tesszük úgy, hogy legyen széle a tésztának.
  4. A tésztát mielőtt rátennénk a tölteléket, villával megszurkáljuk.
  5. A töltelékhez a pörköltet, vagy a pörköltmaradékot ledaráljuk, és a többi hozzávalóval összekeverjük. A tetejére szórjuk a felcsíkozott lilahagymát, és a lereszelt sajtot.
  6. Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 489
elküldve: 1
receptkönyvben: 126
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

polihanna

Mióta szakács: 2012.01.25.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sós pite pörköltmaradékból, fűszeres sós pite, tejfölös pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mimi0877
mimi0877 / mimi0877 Sun, 2012-03-04 13:31

Ez jól hangzik,mentem,és ki fogom próbálni!
Én az ilyen pitéket úgy szoktam késziteni,hogy félig megsütöm a tésztát mielőtt ráteszem a tölteléket,mert nekem másképp nem sült meg rendesen a tészta....

varázskő
polihanna / varázskő Sun, 2012-03-04 21:25

Én is úgy csináltam előszőr, mert tényleg a pitéket úgy szokták, de aztán megpróbáltam elősütés nélkül, és megsült úgy is. Gáztűzhelyem van, közepes lángon sütöttem.

1146
finomliszt 30 dkg
margarin 12 dkg
tejföl 3 ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint
sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tejföl 450 g
lila hagyma 1 közepes fej
sajt 10 dkg
sertészsír 1 ek
finomliszt 1 evőkanál