Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos rakott karfiol 8. - tejszínes mártással

Húsos rakott karfiol 8. - tejszínes mártással
Húsos rakott karfiol 8. - tejszínes mártással
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, nálunk gyorsan elfogyott.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A krumplit ki is lehet hagyni, úgyis finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában kb. 20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük, meghámozzuk, és hűlni hagyjuk.
  2. A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, és rózsákra szedjük. Fedő alatt forrásban lévő, sós vízben, kb. 10 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, a főzőlevét megtartjuk.
  3. A hagymát felkockázzuk. Az olajat serpenyőben felhevítjük, beleszórjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és morzsalékosra sütjük.
  4. Sóval ízesítjük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és felöntjük 60 ml vízzel. Belekeverjük az ételízesítőt, és 10 percig főzzük.
  5. A vajat felolvasztjuk, és megpirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük a tejszínnel, és 1dl vízzel a karfiol főzőlevéből. Felforraljuk, majd sóval és szerecsendióval ízesítjük.
  6. A sajtot lereszeljük, a felét a mártásba vegyítjük, és kevergetve megolvasztjuk. A burgonyát felszeleteljük.
  7. Egy tűzálló tál aljára rakjuk a burgonyát, rá a karfiolt. A húst egyenletesen eloszlatjuk rajta, leöntjük a mártással, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 35 974
elküldve: 11
receptkönyvben: 853
elkészítve: 32/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes mártásban sült rakott karfiol, rakott karfiol szerecsendióval

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márti1218
márti1218 / márti1218 Tue, 2016-09-06 16:47

Ez tulajdonképpen a Dubarry,csak nem szelet hússal,hanem darálttal.Ez még talán könnyebb és ízletesebb.Köszi!

wkata
wkata / wkata Sun, 2011-04-03 13:41

Szia Flóra!
A héten elkészítettem a húsos karfiolt,nagyon finom lett.
köszi a receptet
Üdv.:wkata

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2011-01-23 12:29

Kedves Flóra!
Amilyen szép, éppolyan finom (volt)! :))) Köszi még egyszer!
Szép napot!
Edit

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2011-01-20 10:42

Hát ez megint isteni! Megvan a szombati ebéd, mert nekem ez nagyon tetszik. Köszi Flóra!
Üdv.Edit.

240
burgonya 37.5 dkg
karfiol 50 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 1 ek
darált sertéshús 15 dkg
sűrített paradicsom 2 dkg
víz 60 ml
ételízesítő 0.5 teáskanál
vaj 1 dkg
finomliszt 1 dkg
főzőtejszín 90 ml
sajt 2.5 dkg
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint