Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos rakott krumpli

Húsos rakott krumpli
Húsos rakott krumpli
80 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem régen ilyen hasonlót készítettem a maggi ötletek (maggi nápady) porral. Gondoltam, ma darált hússal elkészítem, mivel nem volt otthon sonkám, sem az a porom. Így ilyesmi lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ízlésünk szerint fűszerezhetünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tepsiben melegítünk olajat, ezen megdinszteljük a hagymát. Erre rárakjuk a húst, és megdinszteljük (kb. 10-15 perc). Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a fűszerpaprikával. Átkeverjük, és még 5 percet dinszteljük.
  2. A krumplikarikákat szorosan egymás mellé rakjuk egy kikent tepsibe, sózzuk, fokhagymázzuk. Erre ráöntjük a fele hagymás húst, erre megint krumpli, só, fokhagyma. Erre öntjük a másik felét a húsnak, és betakarjuk a maradék krumplival, sózzuk, fokhagymázzuk. Megszórjuk a reszelt sajttal.
  3. A főzőtejszínben elkeverjük a lisztet vagy a kukoricakeményítőt (ha szükséges megsózhatjuk), és ráöntjük a rakott krumplira.
  4. Előmelegített sütőben sütjük.
  5. Salátával tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 29 473
elküldve: 1
receptkönyvben: 171
elkészítve: 12/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krumplis-darált húsos egytálétel, tejszínes rakott krumpli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

judit86
judit86 Sun, 2013-04-21 13:44

Sokszor elkészítem ezt az ételt, nagyon jó recept! Köszi!

716
burgonya 1 kg
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
napraforgó olaj 1.5 ek
főzőtejszín 5 dl
finomliszt 1 evőkanál
sajt 10 dkg
mangalica zsír 1 ek