Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos rakott spárga

Húsos rakott spárga
Húsos rakott spárga
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

15 éve főztem először spárgát, abban az időben elég sokat. Volt részem még a spárgaföldön való munkában is akkor :) Azóta ritkábban van, mert a spárgát most már boltban veszem, de ez a húsos recept, ami a leginkább kedvelt nálunk ha a spárgáról van szó, időről időre már csak nosztalgiából is visszatér az asztalunkra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk, kb 1 cm-s darabokra vágjuk. Kevés enyhén sós vízben félig puhára főzzük.
  2. A rizst sós vízben majdnem puhára főzzük.
  3. Amíg a spárga és a rizs fő, a tejfölben elkeverjük az összetört fokhagymát, és elkészítjük a darált húst.
  4. 2 ek olajon az apróra vágott vöröhagymát kevés sóval meghintve üvegesre futtatjuk, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, és a feldarabolt paradicsomot. Kicsit hagyjuk összesülni, majd meghintjük pirospaprikával. (Lényegében pörkölt alapot készítünk neki). Beletesszük a darált húst, fűszerezzük borssal, kakukkfűvel és oreganoval, ha szükség van rá, egy kicsit sózhatjuk. Kevergetve készre pirítjuk.
  5. Tűzálló tál aljára locsolunk 2 ek olajat, elterítjük rajta a spárga felét, és rásimítjuk a tejföl felét. Erre a rizs fele jön, majd az összes darált húst ráöntjük. Elosztjuk rajta a rizs másik felét, és végül a tetejére a spárga megmaradt fele kerül.
  6. A megmaradt fokhagymás tejfölt rásimítjuk a tetejére, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 457
elküldve: 8
receptkönyvben: 229
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Pankota

Mióta szakács: 2011.11.13.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott zöldspárga, darált húsos rakott spárga, spárga hússal lerakva

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Yakuza
Yakuza Mon, 2016-05-23 16:15

Halil... a fehèr spàrgàt ismerem, a zöldet még nem csinältam.. a zöldet is mag kell hämozni? Vagy csak a végét levàgni? Nagyon guszta acrecepted ésvtuti finom ;-)

huldi
huldi Sun, 2012-09-02 11:21

A spárga nem tartozott a kedvenceim közé, eddig----köszönöm a receptet, nagyon finom lett, és mostmár máskor is előveszem a receptet!

pankota
Pankota / pankota Sun, 2012-09-09 09:16

Nagyon örülök, hogy tetszett a recept, és közreműködhettem, hogy megszeresd a nagyon finom és egészséges spárgát :)

buksi13
buksi13 Wed, 2012-06-20 19:15

egy kis segitséget kérhetnék a tisztitással kapcsolatban? Nektek van tapasztalatok ahogy látom. Még nem főztem soha spárgát, de nagyon szeretném kipróbálni. Máshogy kell megfőzni a sárgát és a zöldet? Köszönöm

pankota
Pankota / pankota Wed, 2012-07-04 15:23

Szia! Először is elnézést kérek, hogy ennyire nagyon sokára válaszolok.
Igazság szerint én zöld spárgát szoktam főzni, mi azt jobban szeretjük, és én azt is jobban szeretem benne, hogy színesebb az étel :) Amennyire a fehéret ismerem, nincs különösebb különbség a tisztításuk között, talán annyi, hogy a zöldön ezek a kis "pikkelyek" erősebbek az oldalán, azokat mindenképpen le kell vágni. Én úgy gondolom, a felhasználásukban sincs számot tevő különbség, csak azt mondják, a fehér spárga "elegánsabb" :))) Üdv.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-05-20 09:06

Vettem, elkészítettem, és nagyon gyorsan eltűnt a tányérokról.:-)
Máskor is lesz még készítve.:-)
Köszönöm.
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

pankota
Pankota / pankota Sun, 2012-05-20 13:05

Kedves Éva-Anyóca, köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy sikere volt! :)
További szép vasárnapot Nektek is! :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-05-17 08:43

Nyami! :-)
Elmentve.:-))
Remélem, hogy szombaton el tudom készíteni, tudok szép és friss spárgát venni holnap.
Éva-Anyóca

pankota
Pankota / pankota Thu, 2012-05-17 14:34

Kedves Éva-Anyóca, örülök, hogy felkeltette érdeklődésedet a recept, remélem, tudsz venni hozzá szép friss spárgát ;) Üdv: Pankota

pincekacsa
pincekacsa Wed, 2012-05-16 15:39

Na ez az!! Ez lesz a hétvégi ebéd. Alig várom, hát még a lányom, aki ilyenkor spárgaszezonban spárgát enne spárgával.

pankota
Pankota / pankota Wed, 2012-05-16 16:25

Örülök, hogy segíthettem a döntésben a hétvégi ebédet illetően :) A lányodnak meg roppant jó ízlése van :))

pincekacsa
pincekacsa Thu, 2012-05-31 08:30

Köszönöm nagyon fincsi volt, (tegnap is ez volt a vacsi). Beépült a receptjeim közé!

612
zöldspárga 1 kg
darált sertéshús 50 dkg
rizs 10 dkg
tejföl 350 g
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 4 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
tv paprika 1 db
paradicsom 1 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint