Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos rakott tészta Pankotától

Húsos rakott tészta Pankotától
Húsos rakott tészta Pankotától
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapreceptet egy régi szakácskönyvben találtam, évekkel ezelőtt. Azóta kicsit a saját ízlésünkre formáztam. Ízletes, egyszerű és laktató.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Csemegeuborka vagy fejes saláta illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, megszórjuk a pirospaprikával, rátesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a kakukkfűvel, elkeverjük benne a sűrített paradicsomot, és fedő alatt pároljuk. (Ha kevés a leve, apránként pótolható)
  2. Ha kész, 2 ek tejfölt adunk hozzá, és kiforraljuk.
  3. Kifőzzük a száraztésztát sós vízben, leszűrjük.
  4. Egy sütőtál aljára kevés olajat öntünk, és beletesszük a tészta felét. Ráöntjük a tejfölös pörköltet, és rátesszük a tészta másik felét. A tojásokat felverjük, és ráöntjük a tésztára, és a maradék tejfölt is rásimítjuk.
  5. Megszórjuk a lereszelt sajttal, és sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul a tetején.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 299
elküldve: 19
receptkönyvben: 444
elkészítve: 36/49
Facebookon megjelent: -

szakács

Pankota

Mióta szakács: 2011.11.13.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott tészta, darált sertéshússal rakott orsótészta, húsos-sajtos rakott tészta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

shenneyluna
shenneyluna Sat, 2014-07-12 18:28

Sziasztok, tegnap csináltam meg, és csak ajánlani tudom! Reméltem, hogy marad belőle vacsorára is, de túl nagy volt a lelkesedés, az utolsó morzsáig elfogyott, pedig jó nagy adagot csináltam. Szóval nekem bevált :) Köszi a receptet! :)

Amasha
Amasha Sat, 2013-04-06 14:40

Kedves "Pankota"!

Köszi a receptet, holnap fogom elkészíteni. Most jöttem haza a bevásárlásból, és szeretnék szólni, hogy a költségre feltüntetett 1.000 Ft nem állja meg a helyét. Szerintem kicsit frissíteni kellene ezt a részt.
Amúgy biztos vagyok benne, hogy az étel nagyon finom lesz!

Köszi.
Emese

pankota
Pankota / pankota Sun, 2013-04-07 10:37

Kedves Amasha! Remélem, sikert fog aratni a recept! :)
Biztos vagyok benne, hogy semmilyen ételt nem tudunk sajnos már ugyanazon a költségen elkészíteni, mint amivel több hónappal ezelőtt (konkrétan ez a rakott tészta 1 évvel ezelőtt) felkerült ide a recept. De hogy erre kinek lenne kapacitása folyamatosan változtatni rajta? Szerintem egy szakácsnak sem.

szaboadel
szaboadel Wed, 2012-08-15 13:40

Kedves "Pankota"!
Tegnap elkészítettem a húsos rakott tésztát, nagyon ízlett, elmentettem a receptkönyvembe,
és újra el fogom készíteni.
ÜDV.minden jót: Adél

pankota
Pankota / pankota Fri, 2012-08-24 12:10

Kedves Adél!
Nagyon örülök, hogy ízlett, és sikerül vele bővíteni a repertoárodat!
További jó főzőcskézést kívánok :) Üdv: Pankota

szaboadel
szaboadel Tue, 2012-08-07 14:25

Kedves "Pankota"!
Köszi a receptet, mivel szeretek új dolgokkal, ízekkel kísérletezni, ki fogom próbálni,
mivel a tésztaféléket amúgy is szeretjük mindenféle változatban.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

pankota
Pankota / pankota Tue, 2012-08-14 17:49

Kedves Adél, örülök, hogy megtetszett a receptem, sok sikert az elkészítéséhez, remélem, Nektek is ízleni fog :) Üdv: Pankota

1002
darált sertéshús 50 dkg
tészta 50 dkg
tejföl 3 dl
tojás 2 db
trappista sajt 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
sűrített paradicsom 4 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek