Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos rántott palacsinta

Húsos rántott palacsinta
Húsos rántott palacsinta
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem egyszerű étel, de megéri a fáradságot.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintatésztához

A besamelhez

A raguhoz

A panírozáshoz

ajánlat

Magában majonézzel vagy tartármártással kiváló fogás, de adhatjuk feltétként is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a pirosaranyat, és belenyomjuk a két gerezd fokhagymát. Gyorsan keverjük el, és tegyük bele a darált húst, nehogy a pirospaprika megégjen. Közepes lángon addig forgassuk a húst, míg a részei külön nem válnak egymástól, sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és fedő alatt pároljuk kb. 45 percig. A vége előtt 15 perccel adjuk hozzá a zöldségeket is. 
  2. Amíg a hús párolódik, készítsük el a palacsintát és a besamelt. A palacsintához a  hozzávalókat szépen sorban keverjük össze, és annyi szódavizet öntsünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Tegyük be a tésztát a hűtőbe, amíg elkészítjük a besamelt.
  3. A besamelhez habzásig hevítsük a vajat, szórjuk bele a lisztet, kavarjunk rajta egyet. Öntsük fel hideg tejjel (így nem lesz csomós), keverjük el, nyomjuk bele a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos kevergetés mellett pár percig forraljuk. A kész besamelt keverjük bele az elkészült raguba, és hagyjuk kihűlni.
  4. Süssük meg a palacsintákat, és töltsük meg úgy, hogy egy-két evőkanálnyi ragut eloszlatunk a palacsinta alsó egyharmad részén, majd a két szélét behajtjuk a közepéig, és feltekerjük. Az így elkészült palacsintákat a szokásos módon panírozzuk, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 160 762
elküldve: 17
receptkönyvben: 1 051
elkészítve: 25/44
Facebookon megjelent: 1

szakács

István

Mióta szakács: 2010.03.05.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott palacsinta krémes töltelékkel, húsos palacsinta, zöldséges-húsos rántott palacsinta

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lina79
lina79 Sat, 2017-08-12 14:09

Köszönöm a receptet. Ma elkészítettem, nagyon ízlett a családnak :)

Aman Ilona
Aman Ilona Tue, 2014-03-25 14:45

Elkészítettem és isteni lett :) ,én gombát tettem bele, mert az volt itthon, de az eredetit el fogom készíteni, mindenkinek nagyon ízlett (még annak is aki nem nagyon szereti a gombát), szerintem a besamel dobja fel !

Aman Ilona
Aman Ilona Fri, 2014-03-21 19:29

Köszönöm szépen ezt a receptet, nagyon jól hangzik, holnap elkészítem, bízom benne, hogy jól sikerül és a vendégeim elégedettek lesznek vele :)
A hozzászólásoknak is örülök, azokból is tanulok :)

era_11
era_11 Fri, 2014-03-07 12:27

Szia. A mexicói zöldség mix milyen fajta zöldségekből áll? Csak mert van, amelyikbe bab is van, van, amelyikben répa...

steveist
István / steveist Fri, 2013-01-25 12:25

Szia!
Ez attól függ, mekkora palacsintákat csinálsz, ill. milyen vastagot. Átlagos méretnél 10-12 db. A ragu is elég lesz ennyihez.

NyKKyN
NyKKyN / NyKKyN Fri, 2013-01-25 12:53

Remek. Nagyon szépen köszönöm az válaszod. Mert féltem, hogy nem lesz elég. Mert mi 5-en vagyunk és legalább 2-t mindenki megeszik.

Greeg
Greeg Sun, 2012-01-15 17:41

Elkeszitettem, nagyon finom, csak a konyhat nem birom kitakaritani :P :))

kata25
kata25 Thu, 2011-11-17 20:36

Nagyon finom,bármilyen töltelékkel, csak ha mondhatok annyit...Ne forgassátok lisztbe csak tojásba és zsemlemorzsába!
Sokkal "könnyebb" és sokkal finomabb!Tartármártással még finomabb!Nem besamel!
Egészségetekre!

steveist
István / steveist Thu, 2011-11-17 21:09

Kedves kata25!
Az ajánlatban leírtam, hogy "Magában, majonézzel vagy tartármártással kiváló fogás, de adhatjuk feltétként is."
A bechamel pedig a húsos raguhoz szükséges, mivel ez tartja össze, nélküle a palacsinta felvágásakor kiszóródna a töltelék és így szaftosabb is. Tehát a bechamel szükséges!
Üdv, István

Andara
Andara Sun, 2011-09-25 11:58

Mindenkinek bejött nagyon finom lett. De én a zöldségek helyett gombát raktam bele, és így is nagyon szupi lett. Köszi a receptet :)

marcsiga5
marcsiga5 Sun, 2011-08-07 12:49

Nagyon szuper lett, bar piros aranyam nem volt, ehelyett mustart adtam hozza.
koszi a receptet:)

kiscsillag1222
kiscsillag1222 Wed, 2011-06-08 19:11

Ma elkészítettem,nagyon finom. :) Köszi a receptet,máskor is el fogom készíteni.

Zanett
Zanett Thu, 2010-07-22 11:50

Köszi a receptet. Ma megcsináltam ebédre. Nagyon finom:)

illesera
illesera Sun, 2010-04-04 22:26

Nahátnahát, pont ma készítettem egy hasonlót, csak háromszögbe hajtottam a palikat, jénaiban egymásra tettem, (tetőcserép formában ), tetejére kerülta besamel + sajt, ropogósra sült a sütőben ! Nagyon finom, és jól hízlal is !
Szeretem az ilyen finom, ízes, tartalmas ételeket !
Üdv
Era

1937
finomliszt 15 dkg
tej 3 dl
tojás 2 db
napraforgó olaj 2 ek
szódavíz 0.5 dl
0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
finomliszt 1 evőkanál
tej 2.5 dl
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
darált sertéshús 40 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
mexikói keverék 15 dkg
fűszerpaprika 1 tk
paprikakrém 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 20 dkg
tojás 3 db
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 5 dl