Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos rétes gombamártással

Húsos rétes gombamártással
Húsos rétes gombamártással
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt otthon réteslap... nem kívántam az édességet, de nem volt ebéd 5letem, így jött létre a recept. A gombamártás pedig nagy favorit nálunk, így lett fenséges kísérője ennek a fogásnak :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk. A gombát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk.
  2. Kevés olajon megpirítjuk, majd megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a darálthúst, fehéredésig pirítjuk, tetszőlegesen fűszerezzük (én aprópecsenye fűszerkeveréket és fokhagymát használtam), hozzáadjuk a gombaszeletek felét és összepároljuk, majd megpirítjuk.
  3. A réteslapokat kettesével fogjuk. Egy nedves konyharuhára először egyet tegyünk, olajozzuk meg, tegyük rá a másikat is. A darálthúsos cuccot osszuk 4 felé. Az első adagot az első pár réteslapra szórjuk, a két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. Így teszünk a másik 3 kettes pár réteslappal is.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (akkorába, amiben elfér a 4 rétes), megkenjük egy felvert tojással és pirosodásig sütjük.
  5. Amikor kész, egy kevés tejföllel kenjük meg, mert akkor nem szárad ki! (Ezt annak is bátran ajálnom, aki nem szereti a tejfölt, mert én sem szeretem, de nem lehet rajta érezni és így tuti, hogy puha marad a rétes!)
  6. Amíg a rétes a sütőben pirul, addig elkészítjük a gombamártást.
  7. A gomba másik felét kevés olajon megpirítjuk, majd hagyjuk, hogy kevés levet eresszen, ételízesítővel és borssal megszórjuk. Majd a tejszínnel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük. Ha szükséges, egy kevés vizet önthetünk hozzá.
  8. Tálaláskor a szeletelt rétesre adagolunk belőle.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 138
elküldve: 6
receptkönyvben: 217
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Krityó

Mióta szakács: 2010.02.24.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: rétes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

darált húsos rétes gombamártással, húsos rétes gombaszósszal, hússal töltött rétes gombamártással

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

musicus2
musicus2 / musicus2 Sat, 2013-01-12 15:36

A feleségem elkészítette laskagombából, és botmixerrel összedolgozta a darálthúsos alapot. Tökéletes.

karsary
karsary Mon, 2012-03-05 15:06

Sziasztok!

Én is ajánlom mindenkinek, nagyon finom :-)
A gombamártást lehet dupla adagból készíteni, én azt tapasztaltam.

Krityó
Krityó / Krityó Mon, 2011-08-01 21:57

Kedves Pátmosz!
Kijelenthetem, hogy nagyon finom :)! Érdemes kipróbálni... sőt én azóta már megcsináltam mexikói zöldséges töltelékkel és úgy is mennyei!
Üdv: Kriszti

535
réteslap 8 db
darált sertéshús 50 dkg
csiperkegomba 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
főzőtejszín 2 dl
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
tojás 1 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint