Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos-sajtos csigák

Húsos-sajtos csigák
Húsos-sajtos csigák
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Réges-régi szakácskönyvben lapult a recept. Mindig csak továbblapoztam, mert nem igazán tudtam elképzelni, hogy mutathat ez az étel elkészítve, olyan nyakatekertnek tűnt. De aztán győzött a kíváncsiság. A végeredmény csodálatos lett. Dundi, puha, illatos csigácskák, tetejükön a rápirult sajttal sorakoznak a szintén nagyon finom, sötétpiros húsos alapon. Na jó, de hogy kellene ezt tálalni, hogy szép maradjon? És hogyan kell ezt enni? Ezt ki kellett tapasztalni. Mikor meleg, akkor érdemes úgy, ahogy a képen, és villa szükséges hozzá. Viszont mikor kihűlt, akkor egyszerűen csak fejre kell fordítani a csigákat, és akkor már nem kell hozzá villa. Ugyanis a sajt süléskor valamennyire befolyik a hús közé, és ott megszilárdul, így a csigáknak amolyan kis darálthús talpacskái lesznek. Akkor már kézzel tépkedhető a foszlós finom tészta, és minden falatra husi is jut bőven. Még harmadnap is puha... lenne, ha maradna.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A tésztához

ajánlat

Kísérletezőknek, akik szeretik a kelt tésztát és az olaszos raguk ízét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszttel, a tojássárgával, a sóval, a tejjel és az olajjal alaposan összedolgozzuk.
  2. Meleg helyen, letakarva kb. fél óráig kelesztjük.
  3. Míg a tészta kel, elkészítjük a húst: a margarinon megpirítjuk az apróra vágott hagymát., majd hozzákeverjük a darált húst. Kevergetve kifehérítjük, sózzuk, beletesszük a paradicsompürét és a fűszereket. Ha kívánja, kevés vizet öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk. Ne maradjon leve! Ha megfőtt, eltávolítjuk belőle a babérlevelet.
  4. A megkelt tésztát eléggé széles, félujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, rászórunk 10 dkg reszelt sajtot, majd feltekerjük. 15 db-ra vágjuk. (Ezek kb. 2-3 cm szélesek.)
  5. A húst egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk, és ráhelyezzük a csigákat, amiknek az oldalát megkenjük olvasztott margarinnal. A tetejüket megkenjük tejjel, és ráreszeljük a maradék sajtot.
  6. 10 perc pihentetés után forró sütőben szép pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28x18x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 844
elküldve: 0
receptkönyvben: 127
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: sós süti
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsos-sajtos kelt csigák, kelt tészta húsos alapon, húsos-sajtos kelt tészta, sajtos csigák darálthús ágyon

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-10-06 21:54

Bolognais husis?Pihe-puha tésztás és sajtos???jöhet!!!!!!!!!!!!!!!!Hétvégén, ha minden összejön, amúgy is lemaradtam a sütivel a megfázásos betegség miatt két hete nem volt süti, ez ebédféle lesz, aztán a sütik.Ez szerintem, király kaja!!!Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-10-06 09:31

Szerintem csúcs!És jó, hogy most megálltál, lapozás közben.Ha olyan finom is, mint ahogy kinéz, és laktató meg minden.hm.........Köszi:Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2010-10-06 17:27

Nekünk nagyon bejött! :) A tésztája pihe-puha, a hús meg amolyan bolognai szószra emlékeztető, szóval minden finom benne. Örülök, hogy tetszik Neked. Mindenesetre egy próbát megérdemel. Minden jót: Fahéj

973
darált sertéshús 50 dkg
margarin 3 dkg
sűrített paradicsom 200 g
vöröshagyma 1 nagy fej
fűszerpaprika 1 késhegynyi
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
vaj 1 ek
finomliszt 30 dkg
élesztő 2 dkg
tej 1.5 dl
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 1 ek
vaj 8 dkg
sajt 15 dkg
1 kávéskanál
cukor 0.5 teáskanál