Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos-sajtos karfioltorta

Húsos-sajtos karfioltorta
Húsos-sajtos karfioltorta
75 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karfiolszezont kihasználva készítettem el ezt a receptet. Ha nagy étvágyú a család, ajánlatos egy kis sült burgonyát vagy rizst is készíteni a karfioltorta mellé. Mi beértük csak így magában:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A sütési időnél az 50 perc úgy jött ki, hogy a ragut 30 percig sütöttem, a tortát a sütőben pedig 20 percig.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük.
  2. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Az olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a húst, majd együtt sütjük 15 percig. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, erőteljesen borsozzuk. Belekeverjük a paradicsomszószt, majd további 15 percig sütjük. Apróra vágott petrezselyemmel meghintjük.
  3. A puhára főzött karfiolt leszűrjük.
  4. A tejfölt a tojással elkeverjük, sózzuk.
  5. A darált húst egy tortaforma aljába jól belenyomkodjuk. Erre tesszük a reszelt sajt felét, majd az egész  tojásos tejfölt, amibe ezután belenyomkodjuk óvatosan a karfiolrózsákat.
  6. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal a karfiolok tetejét.
  7. 200 fokos előmelegített sütőben addig sütjük, még a sajt szépen barnára pirul a tetején. Apróra vágott friss paradicsommal megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 926
elküldve: 2
receptkönyvben: 142
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált húsos karfiolos torta, sajtos-húsos karfioltorta, tortaformában sütött rakott karfiol

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

berenyitundi
berenyitundi Wed, 2016-08-17 11:43

Isteni finom! Tettem a tetejére bacon-t, nem rontotta el... ;) Köszönöm a receptet! :)

Boribon
Boribon / Boribon Fri, 2012-10-12 02:35

Prima, mint minden recepted..:-) Hatalmas elonye, hogy a rakott karfiol nem rizzsel keszul!

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Sat, 2012-10-13 08:26

Szia Boribon!Köszönöm szépen,valòban finom volt,pedig nem mondhatom magam karfiol rajongònak.Most viszont,hogy szezonja van,pròbálom minnél többféleképpen elkészíteni.Tegnap pl. sütőben sütöttem rántott karfiolt,de nem akármilyen bundában.Teszem is fel a receptet nemsokára,na az is nagyon jòl sikerült.Üdv:Merci

671
karfiol 1 közepes fej
darált sertéshús 500 g
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
sűrített paradicsom 3 ek
paradicsom 1 db
sajt 15 dkg
füstölt sajt 15 dkg
tojás 1 db
tejföl 175 g
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint