Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos-sajtos-zöldséges pite

Húsos-sajtos-zöldséges pite
Húsos-sajtos-zöldséges pite
115 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom sajtos-húsos süti. :) 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Összekeverjük a tészta hozzávalóit, jól összegyúrjuk, betesszük egy zacskóba vagy letakarjuk, és egy órára betesszük a hűtőbe.
  2. Kivesszük a hűtőből, és kinyújtjuk. (Nekem egy 29 cm átmérőjű kerámia piteformám van, ebbe 35 cm-es kerek tésztát gyúrok.) A formába tesszük a tésztát úgy, hogy a forma falán is tészta legyen egész a pereméig. Villával szurkáljuk meg, mert felpúposodik.
  3. 190 fokos sütőben 13-15 percig süssük.

Töltelék

  1. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a húst, és 10 percig sütjük, rádobjuk a fokhagymát (ha száraz fűszert használunk, azt most dobjuk bele), kissé megsózzuk, ráöntjük a vizet, és kis lángon 40 percig fedő alatt főzzük. Amikor megpuhult, elforraljuk a maradék vizet is róla, kirakjuk egy tálra.
  2. Ugyanabban a serpenyőben felmelegítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, kicsit sütjük (kb. 1 perc), felöntjük a tejjel, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a zöldfűszereket, a húst, a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
  3. A zöldségeket párolóban 10 perc alatt megfőzzük, a lényeg, hogy ne teljesen főzzük meg a zöldséget, egy kicsit maradjon kemény, mert még a sütőben is sütni fogjuk.
  4. A megsült tésztánkra szórjuk a zöldség nagyobb részét, ráöntjük a húsos-tejszínes szószt, a maradék zöldséggel díszítjük a tetejét.
  5. 200 fokos sütőben 20 percig sütjük.
  6. Kivesszük a sütőből, és 20 percig pihentetjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 29 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 145
elküldve: 2
receptkönyvben: 217
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós pite húsos-tejszínes szósszal, húsos pite zöldségekkel és sajttal, zöldséges-húsos pite

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kólya edit
kólya edit Wed, 2015-05-06 09:07

Érdeklődöm aki allergiás mit használjon sajt helyett, hiszen viszket tőle, vagy hagyjuk el? Viszont akkor nincs meg a mennyisége a tésztának...

Marcsika007
Marcsus / Marcsika007 Wed, 2015-05-06 10:43

Hát sajnos nem tudom,ha csak a sajtra allergiás akkor esetleg rikottát. Ha a tejtermékre akkor talán tofut.

561
finomliszt 200 g
vaj 100 g
tojás 1 db
1 csipet
borjúhús 300 g
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
fokhagyma 4 gerezd
víz 100 ml
vaj 1 ek
finomliszt 1 púpozott ek
tej 150 ml
főzőtejszín 100 ml
gruyére sajt 100 g
cheddar sajt 100 g
tárkony 1 ek
petrezselyem 1 ek
zöldspárga 4 db
brokkoli 150 g
karfiol 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint