Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos samosa snidlinges, fokhagymás mártogatóssal

Húsos samosa snidlinges, fokhagymás mártogatóssal
Húsos samosa snidlinges, fokhagymás mártogatóssal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szemezgettem az indiai konyhával, de kicsit féltem is a hozzávalóktól.
Most bátor voltam, és kitaláltam ezt, persze nem zöldséggel....azért a három fiú nem lelkesedett volna.
Nagy sikert aratott, a kb. 20 db kevésnek bizonyult 6 főre.
Legközelebb megpróbálom zöldségesen is, már ki is találtam hozzá a szószt is.:)

hozzávalók / 6 adag

A töltelékhez

A tésztához

A mártogatóshoz

ajánlat

Tehetünk bele garam masalat is, én kihagytam. Senkinek nem hiányzott...:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mártogatóshoz összekeverjük az alapanyagokat, és hűtőben hagyjuk 1-2 órát, hogy jól összeérjenek az ízek. Ezt előre is meg lehet csinálni.
  2. A tésztát elkészítjük. A lisztet tálba szitáljuk, a közepére fészket készítünk. Közepébe öntjük a vizet, az olajat végül a sót. Kézzel összeállítjuk a tésztát, jó simára gyúrjuk (elég kemény tésztát kapunk), és fóliába vagy nejlontasakba tesszük fél órára pihenni.
  3. Ez idő alatt az apró kockára vágott hagymát megpirítjuk a forró olajban, rányomjuk a fokhagymát, 1-2 percig együtt sütjük. Rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük: só, bors,curry, kurkuma, őrölt chili, köménymag (ez lehet őrölt is), gyömbér. Lefedve pároljuk kb. 10 percig, utána süssük zsírjára. Dobjunk rá felcsíkozott chili paprikát és a koriandert. Tegyük pikánssá egy kis citromlével.
  4. Az elkészített tésztát gyúrjuk át, formázzunk belőle kis gombócokat, és egyenként nyújtsuk vékony kb. 15 cm körökre.
  5. Vágjuk félbe, a körcikk szélét, kenjük meg vízzel vagy tojásfehérjével, hajtsuk rá az egyik felét a közepéig, kenjük meg a szélét, és hajtsuk fel a másik irányból is. Nyomkodjuk össze a ragasztást, kezünkbe véve, egy tölcsérré tudjuk formálni.
  6. Megtöltjük a húsos masszával, és az íves részt is összenyomkodjuk. Hagyjuk kicsit megszáradni a ragasztást 1-2 perc. Minden félkörrel így járunk el.
  7. Bő, forró olajban ropogósra, aranyszínűre sütjük a kis táskáinkat. Papírtörlőre szedve, leitatjuk a zsiradékot.
  8. Mártogatóssal  vagy chutny-val kínáljuk.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 745
elküldve: 3
receptkönyvben: 321
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

darált húsos indiai táskák fokhagymás szósszal, fűszeres indiai batyu snidlinges dresszinggel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

CuKoJbOjSo
CuKoJbOjSo Sun, 2014-10-26 10:07

Ez a recept valami isteni :) A tésztáját imádom, és elsőre nem is gondoltam volna az alapanyagok alapján, hogy ilyen jó lesz :) Nálunk a darált húsba nem kerül ennyi fűszer, mert a család nem szereti a "különleges" fűszereket, de örülök hogy rátaláltam a receptedre :) köszönöm :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-03-25 12:10

Kedves Geleva!

Őt is elmentettem:-)))
Igen, a zöldes pöttyös alapról felismerhető, hogy ez a Te recepted:-)))
Köszönöm, ki fogom próbálni:-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2011-03-23 14:14

Kedves Éva! Húúú, ez nagyon ott van! Sztem nagyon ízlene nekem. Imádom a sok fűszert (csak a curryt nem)! A hús tésztával és mártogatóssal kombinálva különösen bejön. Már a kis képről sejtettem, h. te vagy, megismertem a terítőt. :-))) Csatlakozom a fiaidhoz, én sem vagyok nagy zöldségevő, maradok inkább ragadozó. :-) Ezt a recit megtartom. Szép napot: Gabi

Geleva
Geleva / Geleva Wed, 2011-03-23 14:32

Kedves Gabi!
Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik! Nagyon finom is. A curryt nyugodtan kihagyhatod, vagy helyettesítsd valamilyen fűszerrel, amit szeretsz. Szerintem nem lehet elrontani, ha valaki a saját izlése szerint fűszerezi.:)))
Az alátéthez a férjem ragaszkodik, szerinte ez a "védjegyem" :), mert az első fotó is ezen készült. Neki mindegy, hogy illik-e vagy nem a tálaláshoz :)...itt szavam sincs. :)))
Kíváncsi leszek, ha nyáron, a telken kell fényképeznie...ott nincs ilyen alátétünk. :) Ki nem viszem!!!:DDD
Szép, tavaszi napot neked is! G. Éva

456
darált pulykahús 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 4 ek
curry por 1 teáskanál
kurkuma 0.5 tk
chili 0.5 kk
köménymag 0.5 teáskanál
gyömbér 0.5 tk
chili 1 db
koriander 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 tk
finomliszt 25 dkg
2 teáskanál
napraforgó olaj 2.5 ek
víz 90 ml
tejföl 300 g
majonéz 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
snidling 1 csokor
0 ízlés szerint