Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos Szoljanka

Húsos Szoljanka
Húsos Szoljanka
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szoljankát többféleképpen el lehet készíteni, például halból is. A klasszikus verzióhoz több fajta húst használnak, marhát, sertést, csirkét és egyebeket keverve, de egyébként egy sima húsleves alaplé is megteszi, zöldségek nélkül. A leves lelke a füstölt íz. Ehhez használhatunk füstölt húsos szalonnát, sonkát, füstölt virslit vagy bármit, amit szeretünk, de ezekből legalább két-három fajtát, minél többfélét, annál jobb.

hozzávalók / 7 adag

ajánlat

Sokan tejfölt, friss kaprot és petrezselymet szolgálnak fel mellé. Jó étvágyat hozzá! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3,5 liter vízben fedő alatt, kb. másfél óra alatt puhára főzzük a kockára vágott marha és/vagy sertéshúst.
  2. Ha elkészült az alaplé, serpenyőben pirítsunk egy apróra vágott vöröshagymát, és tegyük bele a kockákra vágott, kifőtt húsok mellé a lébe (ne vegyük le a tűzről az alaplét).
  3. Vágjuk fel a füstölt felvágottakat, pirítsuk meg pár percig és tegyük a lébe.
  4. Reszeljünk le 1-2 db sárgarépát, kockázzunk le 6-8 db kovászos vagy savanyú uborkát, ízlés szerint, és a répával együtt pirítsuk pár percig, majd adjunk hozzá 2-3 evőkanál sűrített paradicsomot. Pároljuk 5 percig, és mehet a lébe ez is.
  5. Várjuk meg míg felforr, és tegyünk bele ízlés szerinti mennyiségben olívabogyót, kapribogyót, babérlevelet, sót, borsot, petrezselymet. Fedjük le, lassú tűzön 10-15 percig főhet, ha lekapcsoltuk vegyük ki a babérlevelet.
  6. Dobjunk bele 2-3 nagyobb karika citromot, keverjük össze, és pár perc után tálalható.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 25 274
elküldve: 2
receptkönyvben: 46
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Katyushka

Mióta szakács: 2013.11.16.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Солянка мясная, húsos savanyú leves, mindent bele leves, uborkás húsleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

379
víz 3.5 l
marhahús 50 dkg
sertéshús 50 dkg
felvágott 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
kovászos uborka 6 közepes db
sűrített paradicsom 140 g
kapribogyó 3 ek
citrom 1 db
olajbogyó 7 dkg
babérlevél 3 db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
tejföl 1 ek
sárgarépa 2 közepes db