Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos tészta "ahogy én szoktam"-módra

Húsos tészta "ahogy én szoktam"-módra
Húsos tészta "ahogy én szoktam"-módra
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekeim nem nagyon szerették a darált húsos változatot, és ezt találtam ki helyette. Nagyon bevált, és nemcsak nekik! Unokatesóik is bejelentkeznek ebédre, ha tudják, hogy ezt készítem.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

 Jó étvágyat hozzá !

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst apró kockákra felvágjuk (1x 1 cm), olajon dinszteljük 10 percig, majd hozzákeverjük a milánóiport, és felöntjük 4 dl vízzel. Puhára főzzük.
  2. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal. Mire puha lesz, a víz elfő róla.
  3. A tésztát a szokásos módon kifőzzük. Jénaiba egy sor tésztát teszünk, rá a hús fele, megszórjuk a sajt felével, majd megint tészta, hús, sajt.
  4. Előmelegített sütőben a sajtot megpirítjuk rajta (kb. 15 perc alatt).

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 132
elküldve: 0
receptkönyvben: 119
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gyors sertéshúsos rakott tészta, sajtos-húsos tésztarakottas milánói alappal

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gregor
Greg / Gregor Wed, 2010-03-24 23:24

Tudomásom szerint az ízfokozók ma már a hagyományos kínai konyha elengedhetetlen részét képezik.

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-03-25 09:53

Szia Gregor!
Ezt bizony jól tudod. A kínai konyhában a nátrium-glutamátot úgy használják, mint a sót. Csak elegánsan azt felejtik el elmondani neked, hogy egy kínai szervezete sok szempontból más, mint a tiéd. Ès amíg nekik nem árt a nátrium-glutamát, addig nekünk európaiaknak igen.
A fenti linken olvashatsz erröl, ha érdekel.
A recepttel nincs semmi baj, akinek tetszik, próbálja ki, akinek nem, lapozzon, vagy ahogy már az elözöekben írták, lehet írni az építöjellegü kritikát, hogy ki miböl csinálná.
Várjuk a megfejtéseket! :-D
Üdv:
Eszter

Zuzu
Zuzu / Zuzu Thu, 2010-03-11 23:57

Én is várom a következö recepteket,előre is köszönöm!:)

Bia
Bogi :o) / Bia Thu, 2010-03-11 22:44

Kedves Edit! Ez a recept nagyon is jól bizonyítja hogy nem kellenek különleges hozzávalók egy jó ételhez, főleg ha gyorsan kell finomat készíteni.Tudni kell azt is hogy a jobb "porokban" nincs tartósító és E betű.

laraed
Edit / laraed Thu, 2010-03-11 22:29

Kedve Humanoid ! Nagyon szívesen osztom meg a receptjeimet . Már várakozik egy megint:))Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Thu, 2010-03-11 22:27

Nagyon szépen köszönöm ! Akkor sokunkat megköveznek nem csak téged:)) De tudod mit ne törődjünk vele:)) Aki akarja kipróbálja aki akarja nem :))Szia Edit

Humanoid
Humanoid Thu, 2010-03-11 22:24

Kedves Edit!Remélem még sok receptedet osztod meg velünk mindnyájunk épülésére "ahogy te szoktad"módra.Köszönjük!

Zuzu
Zuzu / Zuzu Thu, 2010-03-11 22:17

Sajnos kezdenek elszaporodni a negativ hozzászólások,amelyek nem épitő jellegűek finoman fogalmazva.
De tényleg ilyen alapon alig vehetnénk meg valamit a boltban ha örökké a cimkét néznénk,és
mellesleg kinek van ideje mindig mindent SK elkésziteni?Én is szoktam használni alkalmanként
kész ételizesitő porokat pl a Chilihez,ezért még lehet megköveznek...:)P
További sok sikert kivánok neked Edit!:)))
üdv

laraed
Edit / laraed Thu, 2010-03-11 22:06

Kedves Zuzu ! Szerintem is csak fikázás az egész és nem az egészségünkért aggódik , mer ha így lenne , akkor megírta volna , hogy milyen alapanyaggal helyettesíthetnénk a pórt. Igaz , hogy ami alapanyagot veszünk a boltban az meg lehet , hogy permetezett , meg a jó ég tudja mivel kezelt dolog. Ilyen alapon sajna levegőt sem vehetnénk.:)) De az is lehet , hogy a hozzászólását cigarettával a kezében irta:)))Üdv Edit / a recept megosztója/

Zuzu
Zuzu / Zuzu Thu, 2010-03-11 21:42

Elnézést,de nem birom ki,hogy ne szóljak pár szót az elsö hozzászólóhoz...

Miért kell fikázni más receptjét?Ahány ház annyi szokás,ha nem tetszik a recept ne készitsd el.
Vagy mindenkinek irsz aki nem friss "házi"alapanyaggal dolgozik?
Biztosan te vagy az aki titokban a vasárnapi húslevest leves kockából csinálja:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-03-11 15:57

Milánói- por??? Miért nem lehet ezt normális alapanyagokból elkészíteni s nem agyon ízfokozózott, e betűzött cuccból? Soha nem használok ilyesmit, mégha időhiányban vagyok akkor sem!

747
sertéscomb 70 dkg
milánói alappor 64 g
makaróni 50 dkg
sajt 30 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint