Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos tészta, ahogy ma ettük (3.)

Húsos tészta, ahogy ma ettük (3.)
Húsos tészta, ahogy ma ettük (3.)
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt egyszer egy csomó pörkölt, de már mindenkinek a fülén jött ki - mit csináljunk, hogy azért ne kapjon mindenki idegbajt a harmadik nap után?
Tészta volt, így megdaráltuk a húst, átforgattuk paradicsomszósszal, és a főtt tésztára borítottuk. Betettük a tepsibe mindenféle reszetl sajtokkal, és a sütőben pirosra sült tésztát mindenki nagy örömmel vette.
Azóta nem kérdés, hogy mi legyen, ha a húsos tészta szóba kerül. Siker, hiba nélkül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Csemege uborkával, friss hideg chardonnay borral kíváló étek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágva üvegesre piriítjuk, majd egy csipet paprikát szórunk rá.
  2. A darált húst megpirítjuka hagymán, majd fűszerezzük.
  3. Ráöntjük a paradicsomszósz felét, egy pohár fehérbort, és puhára főzzük-pirítjuk a húst kis lángon, rotyogtatva a finom lében, amelybe a húsleveskockát is beleraktuk.
  4. Közben a tésztát bő, sós vízben a szokásos puhaságúra főzzük.
  5. Leöntjük, átmossuk, majd a harmadát az olajjal/vajjal kikent tepsibe rakjuk, és megszórjuk  majorannával.
  6. A darált húst elterítjük, és a többi tésztát rárakjuk, elterítjük, majd a tetejére sajtot reszelünk.
  7. A tejfölt a tojással és a liszttel kikeverjük, egy fél dl fehérborral hígítjuk, majd egyenletesen ráöntjük az eddig elkészített munkákra.
  8. Meleg sütőben pirosra sütjük, majd uborkával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 58 372
elküldve: 4
receptkönyvben: 626
elkészítve: 10/17
Facebookon megjelent: -

szakács

vitorlázó

Mióta szakács: 2010.08.24.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott tészta, rakott darált húsos tészta, tepsiben sült tészta darált hússal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

malna58
malna58 Thu, 2012-01-05 07:31

Kedves Szakács!
Ez egy jó recept, de ne haragudj a kérdésemért : Miért kell ebbe leveskockát tenni?
Nem bízol a húsok és a fűszer ízében? Ez a nélkül tökéletes! Még egy javaslat ha nem akarsz túl sok kalóriát bevinni a tejfölt keverd joghurttal olyan arányba amit kibírsz! Tehát fele-fele, v.harmad kétharmad esetleg joghurttal öntöd le és a tetejére tejföl bevonatat simítasz...
Én többnyire nem is veszem komolyan azt a receptet ami azzal kezdődik h. dobjunk bele leveskockát...
Nem kell az ízfokozó és egyéb "Műanyag" egyen íz.....Ha megvan a jó alapanyag akkor jó az íze is!:)

Minden jót! Boldog Újesztendőt! Zsuzsa

kinke
vitorlázó / kinke Thu, 2012-01-05 13:44

Jóvan, Jóvan...
Nem szoktam mindíg, ráadásul sokszor inkább egy csokor fűszert rakok bele...
A levelkocka azért annyira nem műanyag, csak egy kicsit - valami komplex ízbombát ad hozzá, de nem szoktam sokat - fél, vagy egy esetleg...
A kefíres kombinációt szoktam én is alkalmazni, ez valóban így van...
Minden verzoóban finom a tészta, így rendszeres a családi ebédeken...
Küszönöm a jókívánságokat, viszont kívánom én is a legjobbakat...!
Tibor

malna58
malna58 Thu, 2012-01-05 16:30

Értem - értem..... egyet értek Tibor. Néha én is beledobom ,ha nincs türelmem és időm...finomítani a dolgot..( de hál' Istennek ez nem gyakran történik meg....)
Különben érdemes lenne beszélni a dologról, mert nyilván vannak jobbak ( amik legalább tartósítót és ízfokozót, színezéket nem tartalmaznak) és kevésbé jók....amik sok "vegyipari " anyagot vonultat föl
a 'bomba' eredményhez..Majd figyelünk!

Zsuzsa

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-07 16:23

Én megcsináltam finom és laktató étel!
Köszönöm a receptet!

kinke
vitorlázó / kinke Tue, 2010-12-07 16:35

Wow....
utána egy tiramisu - de ezt még nem bírtam megjelentetni...;-)
Lassan, ha van energiám, igazi férfi-feladatokat is fogok majd írni...

1596
tészta 75 dkg
darált marhahús 30 dkg
darált sertéshús 30 dkg
leveskocka 1 db
passzírozott paradicsom 1 dl
vöröshagyma 1 db
tejföl 450 g
sajt 30 dkg
tojás 2 db
finomliszt 1 evőkanál
fehérbor 2.5 dl
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 csipet
napraforgó olaj 3 ek