Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos tészta zellerszárral, spenóttal

Húsos tészta zellerszárral, spenóttal
Húsos tészta zellerszárral, spenóttal
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rosszul emlékeztem, sajnos kiderült, hogy csak 25 dkg darált hús van a mélyhűtőben, kellett hozzá keresgélni zöldségeket. Zellerszár mindig van itthon, leveles spenót is, adta magát az ötlet a tésztához. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a zellerszárat szélesebb szeletekre vágjuk. A hagymát 1 kanál olívaolajon egy nagy serpenyőben cseppet megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, kevergetve pirítjuk.
  2. Pár perc múlva hozzáadjuk a zellert, felöntjük tejszínnel, megsózzuk, rátekerünk kevés borsot, és megszórjuk oregánóval.
  3. Fedő alatt, nagyon kis lángon, időnként megkeverve gyakorlatilag készre főzzük. A végén hozzáadjuk a spenótleveleket. Már csak 2-3 perc kell, hogy ez is kicsit megpuhuljon.
  4. Közben megfőzzük a tésztát, leszűrjük, de óvatosan, hogy maradjon egy kicsi a főzővízből rajta, nem rázzuk le teljesen.
  5. A tésztát összekeverjük a húsos raguval. A tányéron megszórjuk még parmezánnal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 876
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
256 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

725
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 nagy db
darált pulykahús 25 dkg
főzőtejszín 200 ml
halványító zeller 3 közepes szár
spenót 10 dkg
oregánó 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
penne 20 dkg