Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos-tojásos rizs

Húsos-tojásos rizs
Húsos-tojásos rizs
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem a klasszikus rizses hús, hiszen nem pörkölt alapú.

Gyors és egyszerű, laktató és egészséges. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát a felforrósított olajon megdinszteljük.
  2. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a hagymához, picit pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a rizst, és folyamatos keverés mellett fehéredésig pirítjuk a rizst, majd felöntjük a zöldség alaplével. Fedő alatt, közepes lángon puhára főzzük a rizst. Ízlés szerint fűszerezzük.
  4. Kevés olajon átforrósítjuk a fagyasztott vagy friss zöldségeket.
  5. Közben felverjük a tojásokat, majd a zöldségre öntjük, és kb. 2-3 perc alatt megsütjük a tojást.
  6. Amikor a rizs megpuhult, hozzáadjuk a tojásos keveréket, és nagy lángon, gyorsan összeforgatjuk, összepirítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 335
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

MajaSéf

Mióta szakács: 2014.10.18.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizses hús, rizses egytál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

611
vöröshagyma 1 közepes fej
olívaolaj 5 ek
csirkemell filé 30 dkg
rizs 30 dkg
csirke alaplé 6 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
zöldségkeverék 30 dkg
tojás 3 db
parmezán sajt 5 dkg