Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos töltött kifli

Húsos töltött kifli
Húsos töltött kifli
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sok évvel ezelőt találtam egy újságban ezt a receptet /kb. 16 éve/. Hidegen és melegen is nagyon jó. Ha a tészta mennyiségét csak 2 gombócra osztjuk, akkor vastagabb tésztát is kaphatunk belőle, de mi így szeretjük. /Azt hiszem az eredeti receptben csak két gombócra osztották , de már nem emlékszem mert olyan régen volt:)/
Amint kisült lehet fogyasztani, csak óvatossan a forró töltelékkel. Én mindig megégetem a számat vele, mert nem bírok várni, amíg hűl egy kicsit. Forrón szeretem :) Nyami-nyami...

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Kirándulóknak nagyon tudom ajánlani ősszel és kora tavasszal, meleg tea mellé. Előző nap meglehet csinálni és másnap csak cipelni kell előszőr a táskában, majd a hasban :). JÓ étvágyat hozzá !

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sóval összekeverjük és elmorzsoljuk benne a margarint.
  2. Az élesztőt langyos vízben elkeverjük, és a liszthez adjuk a tojássokkal együtt.
  3. Addig dagasztjuk, amíg közepes kemény tésztát kapunk. 40 percig letakarva kelesztjük.
  4. Addig az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, a hússal együtt. Ételízesítővel, borssal, mustárral fűszerezzük. Puhára főzzük.
  5. Liszttel megszórjuk, és felöntjük kb. 1 dl vízzel, majd addig főzzük, míg zsírjára nem fő. Ekkor a tojást kikeverjük a tejföllel és ráöntjük a húsra. Még 2 percig főzzük.
  6. A tésztából 4 gombócot csinálunk. Kinyújtjuk kb 2 mm -res vastagra, kör alakúra és nyolc szeletre osztjuk / mint a tortát szoktuk felvágni/
  7. A szélesseb végébe kanalazunk a töltelékből és feltekerjük a kifliket.
  8. Tepsibe egymás mellé tesszük, nem túl szorossan. Megkenjük tojással és 20 percig pihentetjük.
  9. Majd újból megkenjük /ilyenkor lehet rá reszelni sajtot, aki szereti/ és előmelegített sütőben 10- 15 perc alatt 180 fokon pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 34 293
elküldve: 6
receptkönyvben: 681
elkészítve: 5/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: sós süti
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rapne
rapne Mon, 2013-10-07 15:55

Másodszor készítettem el, most épp sonka-sajt töltelékkel és tönkölybúzalisztből, de így is nagyon finom! :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-04-22 15:44

Kedves Edit!

Igen, jól van a család nagy része,- én nem mindig.:-)
De rá kell fogni, hogy megvagyunk. Majd lesz valamikor jobb és más is, remélem.:-))

Tanulnak ezerrel!! : a fiunk és lányunk, nem sokára év vége , és hajtják őket még a tanárok!! :-((
Fáradtak nagyon, de május végéig tanulás,tanulás.
Remélem, meg lesz az eredménye, azért dolgoznak nagyon. :-))
Férjem is jól van.:-))

Nagyon örülök a kis unokádnak,Elena a központban lévő hölgy, szerethet is ott lenni :-)) ,- akkor mehettek utána , mert most kezdődik majd a pakolás.:-)))
Látod, milyen erős, szép, egészséges , nagy lány lett belőle? :-)))
A fiad, majd csak nem lesz sokáig szemüveges. Bár a fiúkat ilyenkor megviseli kicsit, nem?
De túl lesz ezen is.

Ha legalább sütne a nap!
Mindent szebben és szebbnek látnánk.:-))

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-04-21 20:14

Kedves Edit!
Köszi, annyira guszta, elmentettem, és ki szeretném próbálni.:-))
Remélem, hogy Nálatok Mindenki jól van! :-)))

Ha elkészült , beszámolok, milyen sikerem lett.:-)

Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Sun, 2012-04-22 13:24

Kedves Éva! Nem fogsz csalódni benne ezt garantálom:)) Köszönöm kérdésed , nálunk mindenki jól van a pici kis koraszülött babánk már 4 hónapos és lassan 6 kg. Elena pedig már nagyon nagy asszony főleg ,hogy február óta megy:)))A Gergő fiam szemüveget kapott ,de majd kinövi:))) Úgy , hogy kisebb bajokat leszámítva jól vagyunk. Remélem nálatok is minden rendben:)) Üdv Edit

palago
palago Thu, 2011-10-20 00:10

Isteni finom!! Netrietta barátnőm mutatta nekem meg a receptet, velem készítette el lekváros buktaként!!!! Köszönjük, hogy megosztottad velünk!!!

laraed
Edit / laraed Thu, 2011-10-20 12:46

Kedves Palago ! Nagyon szívesen osztottam meg a receptemet , mert tudom , hogy tényleg nagyon finom. A tölteléket meg lehet variálni benne kinek- kinek ízlése szerint. Lehet sós , édes , húsos... akármilyen.Tényleg csak a fantáziánk szabhat határokat. Üdv Edit

netrietta
netrietta Wed, 2011-10-05 22:40

Kedves Edit! Nagyon szépen köszönöm, hogy ezt a receptet megosztottad velünk! Osztatlan sikere volt köreinkben :):)

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-10-12 12:07

Kedves Netrietta ! Örülök , hogy tetszik és ízlik:)) Üdv Edit

netrietta
netrietta Mon, 2011-10-17 14:36

Szia Edit! Most debütált a tészta szilvalekváros buktaként :):)

aubergine
aubergine Sun, 2011-09-25 12:08

Ma csináltam meg, nagyon finom lett! A párom szerint "ez isteni"!

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-09-25 16:52

Kedves Aubergine ! Örülök , hogy ízlik. Mi is nagyon szeretjük hidegen és melegen is :))))Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-06-12 11:54

Ma megcsináltam megint és újítottam , mert szezámmagot tettem a tetejére. Azzal is nagyon finom. Próbáljátok ki ! Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Sun, 2010-12-19 11:05

Kedves Tenger ! Valóban nagyon finom a tésztája , de a töltelék sem kutya! Különben lehet édes tésztának is használni .Akkor kell beletenni 10-15 dkg cukrot és a töltelék lehet lekvár túró stb stb... Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-08-09 21:51

 Kedves Edit!Igerem,hogy ki fogom a daralthusos tolteleket is probalni,sot mar egy juhturos,kapros valtozat is motoszkal a fejemben!Szia!:-)))

laraed
Edit / laraed Mon, 2010-08-09 20:13

Kedves Husi azért próbáld ki ezt a darálthúsos tölteléket is :)))Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Mon, 2010-08-09 20:09

Ja és örülök , hogy ízlik !!!! Én meg a lányom imádom !!!:))))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-08-09 19:32

 Szia Edit!Jo kis recept,nagyon konnyen osszekevertem ,csak nekem tobb liszt kellet bele.Fustolt sajttal es sonkaval toltottem meg.Nagyon fincsi volt.Koszi!Udv!

laraed
Edit / laraed Mon, 2010-08-09 20:08

Kedves Husika ! Az az igazság , hogy én is több lisztet szoktam hozzá rakni , de ez az én lustaságomból fakad , mert ha sokáig vered akkor állítólag már ne fog ragadni. De én sosem verem sokáig mert nem szeretek verni:)))), inkább lisztezek. De a lényeg az , hogy így is úgy is finom:))) Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-04-05 21:41

Nagyon finom!!

laraed
Edit / laraed Sun, 2010-03-21 09:07

Örülök , hogy ízlett. Már várakoznak a receptjeim:))) Szia Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-03-20 18:03

Hűha !!!! Nagyon jól laktam!!! Ez a kifli annyira finom , hogy már alig van belőle . Viszont a levesből nem nagyon fogyott mert a kifli előbb kész lett és melegen belaktunk belőle. Nagyon örülök ,hogy rátaláltam erre a receptre.Jobb mint a fasírt az biztos. Köszi .. köszi.. és még egyszer köszi . Még több ilyen receptet tegyél fel Edit:))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-03-20 13:02

Na ,ezt meg csináltatom az asszonypajtással !

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-03-20 12:17

Nagyon guszták ezek a kiflik . Pont fasírtot akartam ma csinálni ezért vettem darált húst ,de akkor ez lesz a mai menü valami jó kis levessel .Köszi a recepte:))

441
finomliszt 30 dkg
margarin 15 dkg
élesztő 2.5 dkg
víz 2 ek
tojás 3 db
0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
darált sertéshús 50 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 3 ek
finomliszt 2 evőkanál
víz 2 ek
tojás 2 db
tejföl 3 dl
tojás 1 db