Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos-zöldséges brik

Húsos-zöldséges brik
Húsos-zöldséges brik
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor az unokahúgom hazaért a tunéziai nyaralásból, azt kérte, hogy készítsek neki olyat, amit ott evett, de a nevét nem tudta megmondani, csak azt, hogy egy töltött rétestészta szerű dolog volt, olajban kisütve. Némi keresgélés után ráakadtam a brik-re. A brik-et Tunéziában előételként fogyasztják, és tojással, tintahallal vagy darált hússal töltik meg. Én kicsit változtattam a tölteléken, de így is sikere volt a Hugicámnál. Azóta gyakran elkészítem a család kívánságára.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, finomra vágjuk, és kevés olajon üvegesítjük. Mikor a hagyma üveges, mehet rá a darált hús, és folyamatos kevergetés mellett kifehéredésig sütjük.
  2. A répákat megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. A zöldbabbal, zöldborsóval, kukoricával együtt a hagymás húshoz adjuk, és egy dl vizet is öntünk rá. Én a vízhez adtam 2 ek. worcestershire-szószt is. A zöldségeket fedő alatt puhára pároljuk kb 10 perc alatt. Ha kész, sózzuk, borsozzuk. Én Erős Pistát is tettem bele, ha gyerekeknek csináljuk, ezt inkább hagyjuk ki.
  3. A töltelék kb 1/4-ét botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a "darabos" töltelékhez, ez fogja összetartani.
  4. Egy réteslap 1 "batyuhoz" lesz elegendő. A réteslapot hosszában félbehajtjuk, és egyik végén a töltelékből kis téglát formázunk (kb 3 púpos ek. töltelék). Ügyeljünk rá, hogy a töltelék a tészta végétől és oldalaitól is min. 2 cm távolságra legyen. A tészta végét felhajtjuk a töltelékre, és tovább gördítjük, közben a tészta széleit óvatosan lenyomogatjuk, hogy ne jöjjön ki a töltelék oldalt. Amíg kitart a tészta, folytatjuk ezt a műveletet, a végén az oldalán maradt tésztát is aláhajtjuk. Ezt minden réteslappal megismételjük, a végén 8 téglácskát kell kapnunk.
  5. A batyukat forró olajban kisütjük, ügyeljünk rá, hogy a behajtott szélekkel lefelé helyezzük az olajba, nehogy kinyíljanak. Ha az alja megsült, fordítsuk meg, és minden oldalát süssük aranybarnára. A sütésnél nagyon kell figyelni, mert a rétestészta villámgyorsan sül!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 736
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SpicyKate

Mióta szakács: 2014.01.21.
7 recept

receptjellemzők

konyha: afrikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsos rétestáska, zöldséges-húsos táska

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

776
vöröshagyma 2 nagy fej
darált marhahús 40 dkg
zöldbab 20 dkg
sárgarépa 5 közepes db
zöldborsó 15 dkg
csemegekukorica 15 dkg
worcestershire-szósz 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
réteslap 1 csomag
napraforgó olaj 2 dl
víz 1 dl