Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos-zöldséges lasagne Vivike konyhájából

Húsos-zöldséges lasagne Vivike konyhájából
Húsos-zöldséges lasagne Vivike konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig variálok, szeretem a zöldséges-húsos ételeket. Általában úgy születnek az új attrakcióim, hogy azt használom, ami itthon van. Így került sor erre a lasagne variációra is. Azt tudtam, hogy lasagnét ennék, aztán kerestem a hozzávalókat. Mivel csak én eszem ezeket az ételeket, soha nem tudok olyan keveset készíteni, hogy elfogyjon. Már kitapasztaltam, hogy ez az adag négyszeri étkezésre elég nekem. És most lehet, hogy megköveztek érte, de bizony lefagyasztom magamnak az elkészült ételeket, és legközelebb csak előveszem a fagyóból. Fontos, hogy ezt az ételt ki kell teljesen engedni, majd mikróban vagy teflon edényben lehet megmelegíteni. Én melegítésnél felkockázom, és teflonban melegítem, nem baj, hogy teljesen összetöröm, sőt esetleg még egy kis tejfölt is teszek hozzá. Én általában nem készítem paradicsommal, de aki szereti, tehet bele finom házi paradicsomlét. Figyeljük a sózásra, csak ott sózzunk, ahol szükséges, mert szinte minden sós benne.

hozzávalók / 2 adag

A besamell mártáshoz

A lasagnéhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először készítsük el a besamell mártást: a vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a lisztet, süssük szép aranybarnára, majd lassan adagolva adjuk hozzá a tejet, keverjük csomómentesre. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, majd engedjük fel a húslevessel. (Én mindig kicsit hígabb besamellt készítek, azért kerül bele a húsleves is.)
  2. A padlizsánt 1 cm-es karikákra vágjuk, sózzuk, és kb 20-30 percig állni hagyjuk.
  3. A csirkemellet megmossuk, apró kockára vágjuk, és kevés vajon kifehérítjük, fűszerezzük sóval, borssal, és bármivel, amit szeretünk.
  4. Amíg a padlizsán sósan áll, addig a cukkinit is felkarikázzuk, a vöröshagymát szálasra vágjuk, a fokhagymát apróra vágjuk (én nem használok fokhagymanyomót, mert szeretjük, ha a fokhagyma kicsit nagyobb).
  5. A cukkinit és a padlizsánt teflon edényben, kevés zsiradékkal átpirítjuk (lisztbe is lehet forgatni sütés előtt, én nem szoktam).
  6. Kivajazunk egy négyszögletes edényt (én tűzálló üvegedényt szoktam használni), és elkezdjük sorba rakni a hozzávalókat: alulra lasagne tészta kerül, meglocsolva a viszonylag híg besamellel, erre jön a kisütött cukkini és padlizsán, vegyesen megszórva vöröshagymával, fokhagymával és reszelt sajttal. Következő sor ismét tészta besamellel, erre a sorra jön a csirkemell a kaliforniai paprikával, megszórva sajttal. Így rétegezzük addig, amíg van a hozzávalókból. A tetejére jó vastagon besamell mártás kerül, jó sok reszelt sajttal megszórva.
  7. Sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a tetején a sajt szép aranybarnára sül. (Ha üvegedényben sütjük, a sütőt ne melegítsük elő, mert az edény eltörhet.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 548
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivike

Mióta szakács: 2013.01.18.
18 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos rakott tészta, lasagne hússal és zöldséggel, zöldséges lasagne besamellel rétegezve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NTamas
NTamás / NTamas Sun, 2013-10-27 19:20

Megcsináltam, nagyon finom lett. Jó a recept nagyon! Én nem zöldség alaplevet adtam hozzá, hanem a hús alatt lévő fűszeres levet. Füstölt és trapista sajtot használtam; a füstöltet tartogattam a tetejére, megérte. Fagyasztott zöldségkeverékkel csináltam, de ez már részletkérdés. Köszi, Tamás

tomozi_eva
Vivike / tomozi_eva Mon, 2013-10-28 10:52

Kedves Tamás!
Örülök, hogy ízlett. Én éppen ma fogom elkészíteni.
Üdvözlettel: Vivike

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-08-22 01:55

Vivike, ez is fincsi recept! Csak az jutott eszembe, ha egyszer azért kedvet kapnál, van egy pár egyszerű, gyors kétszemélyre való tészta receptem itt a NS-in. A pöttyös pappardelle az sima tojásos tészta, de mivel van7 napig erjesztett vadkovaszom is, kipróbáltam a vadkovásszal gyúrt házi tésztát is!!! A kis adagot percek alatt meg lehet kézzel gyúrni ( nekem nincsen tésztanyújtom, de nem is veszek, pedig gyakran gyúrok!) és ha 2 részben nyújtom, akkor pillanatok alatt kész az egész...nézd meg a lebbencstészta recimet...ott csak pizzavágóval ossze-vissza vagdalom a kinyújtott lapot, 3 perc főzés és ehetjük a legfinomabb tésztát!! A frissen gyúrt a legjobb! A lebbencstésztát könnyen szárítottam is :)) na, ez csak egy ötlet, nem kell ám követni egy kéretlen tanácsot :))) MINDEN jót, T:)

tomozi_eva
Vivike / tomozi_eva Mon, 2013-10-28 10:51

Kedves Torma!
Elnézést, hogy csak most válaszolok, de nem vettem észre a hozzászólásodat. Köszönöm az ötleteket. Meg fogom nézni a tésztareceptjeidet. Az az igazság, hogy csak egy személyre szóló receptek kellenek, mert a férjem ilyeneket sajnos nem eszik. Végül is azt szoktam csinálni, hogy elkészítem a magam kis mennyiségét - van, amiből nem lehet keveset készíteni - és a készételt lefagyasztom, aztán a következő héten megeszem. Tudom, hogy a friss, házilag készített tészta sokkal finomabb, mint a bolti, de már megértem a nyugdíjas kort, mégsem gyúrtam soha tésztát. Hát épp itt az ideje elkezdeni, mindenképpen ki fogom próbálni.
Üdvözlettel: Vivike

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-10-28 21:21

Kedves Vivike! Csak egy feldobott ötlet volt tőlem... Különben én is csak azóta gyúrogatok gyakran, mióta nyugdíjas lettem! Minden jót, üdv, Torma :)
Most jön ki egy újabb gyúrt házi tészta receptem a NS-in; ott részletesen leírom, hogyan nyújtom a nyújtofával stb. Mamika (nagymamám) gyúrt tésztája néven jön ki kedd este...

1980
tej 5 dl
finomliszt 5 dkg
vaj 5 dkg
zöldség alaplé 1 dl
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
0 ízlés szerint
csirkemell filé 20 dkg
cukkini 1 közepes db
padlizsán 1 kis db
lasagne tészta 30 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 5 gerezd
vaj 2 dkg
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
trappista sajt 40 dkg